Print

Sponsoring

Crelan wil als coöperatieve bank op mensenmaat een maatschappelijke rol vervullen. De waarden waar ze voor staat wil ze uitdragen in haar dagelijks beleid, maar ook in haar beleid van sponsoring, mecenaat en liefdadigheid. Die waarden zijn duurzaamheid, transparantie, vertrouwen en engagement.

Sportsponsoring

Crelan heeft doelbewust gekozen voor het sponsoren van enkele sportdisciplines, het wielrennen en veldrijden, de atletiek en het basketbal. ‘Mens sana in corpore sano’ of een gezonde geest in een gezond lichaam is een wijsheid waarachter wij ons scharen en sport is een belangrijk element in het opbouwen van deze gezondheid. Atleten kunnen dan ook een voorbeeld zijn die de sport dichter bij de mensen brengt. Sporten en atleten aanmoedigen, brengt mensen ook dichter bij elkaar en vervult op die manier ook een sociale rol.

Daarom verdient de sport onze steun.

Wielrennen en veldrijden

Crelan is al sinds 2000 actief in de wielersponsoring, ze sponsort de veldrijders  Sven Nys en Sven Vanthourenhout.  Sven Nys bezorgde ons sinds 2008 de ene schitterende overwinning na de andere. Wij zijn daar bijzonder fier op en dankbaar voor. Na het veldritseizoen 2015-2016 neemt Sven Nys afscheid als professioneel renner, maar dat betekent niet dat Crelan uit de wielersport verdwijnt.

Crelan wil  zich blijven engageren en staat klaar om jong aankomend talent in deze mooie sport te ondersteunen. Vanaf 1 januari wordt Crelan hoofdsponsor  van de wielerploeg Crelan-Vastgoedservice. Wij heten kopman Wout Van Aert, de gedoodverfde opvolger van Sven Nys, en zijn ploegmakkers dan ook van harte welkom.

Atletiek

Crelan is de Premium Partner van de familie Borlée. Kevin Jonathan, Dylan en Olivia zijn gedreven en professioneel met hun discipline bezig, het zijn kampioenen die tegelijkertijd ook heel toegankelijk en open zijn gebleven. Ze staan dicht bij hun supporters. Dat zijn nu net de waarden die Crelan ook belangrijk vindt, een gedreven en professionele dienstverlening aan haar klanten bieden in een gepersonaliseerde vertrouwensrelatie.

De samenwerking met de familie Borlée leidde ook tot extra initiatieven. Zo is Crelan ook hoofdpartner van de Belgische Atletiekbond, shirtsponsor van de Belgische atletiekploeg en hoofdpartner van de Belgian Tornados  (de 4x400 m estafetteploeg heren) die onder de deskundige coaching van Jacques Borlée succes na succes boeken.

Basketbal

Sinds 2002 is Crelan sponsor van Okapi Aalstar en deze samenwerking is sindsdien enkel maar verder uitgegroeid. Ondanks de groei van de club en de mooie sportprestaties van de afgelopen jaren is Okapi Aalstar nog steeds één grote familie. Deze evolutie herkennen we ook in onze bank. Ook Crelan is het laatste decennium uitgegroeid van een kleine tot een middelgrote bank en ook wij hebben ondanks deze groei steeds de klemtoon blijven leggen op een persoonlijk en warm contact met de klanten.

Nadat Crelan al twee jaar deel uitmaakte van de ‘Big 4’, de 4 hoofdpartners van Okapi Aalstar, besloot de bank om haar engagement uit te breiden en wordt ze voor het seizoen 2016-2017 de enige hoofdsponsor van deze talentvolle basketbalclub. Wij geloven in de club, in haar aanpak en in haar sportieve ambities. Door onze sponsoring willen we die mee helpen waarmaken. voortaan zal de club dan ook aantreden onder de nieuwe naam Crelan Okapi Aalstar.

Zoek uw agent

Beheer uw rekeningen online