Perscommuniqué

Closing rond: Centea treedt toe tot de Groep Landbouwkrediet

1 juli 2011

Closing rond: Centea treedt toe tot de Groep Landbouwkrediet

Nadat Landbouwkrediet en KBC op 3 maart 2011 een overeenkomst bereikt hadden over de acquisitie van Centea door Landbouwkrediet, zijn vandaag de nodige goedkeuringen van de controleautoriteiten verkregen en werd de verkoopovereenkomst bezegeld.


Centea maakt vanaf vandaag officieel deel uit van de Groep Landbouwkrediet.


Landbouwkrediet is verheugd te kunnen aankondigen dat vandaag, 1 juli 2011, de verkoop van Centea aan Landbouwkrediet heeft plaatsgevonden: Centea werd vandaag dus overgedragen van KBC naar Landbouwkrediet. Hiervoor werden alle officiële goedkeuringen verkregen.


Alain Diéval, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Landbouwkrediet: “Deze heel mooie operatie die in een uitstekende sfeer afgerond werd, maakt van onze bank voortaan een speler waarmee rekening gehouden moet worden op de Belgische markt. Deze veelbelovende en veelbetekenende acquisitie is het logische resultaat van de strategie die Landbouwkrediet al sinds verschillende jaren volgt, ten dienste van de klanten en met de volledige steun van zijn aandeelhouders, waaronder de entiteiten van de Franse Groupe Crédit Agricole en vooral de actieve deelname van Crédit Agricole SA.”


Luc Versele:” Ik ben bijzonder tevreden dat alle juridische en administratieve formaliteiten achter de rug zijn. De Nationale Bank heeft het dossier grondig bestudeerd en een nihil obstat gegeven. Nu kunnen Centea en Landbouwkrediet eindelijk de krachten bundelen en een mooie toekomst uittekenen. Met meer dan 1.000.000 klanten zijn we meer dan ooit een waardig alternatief voor de grote banken”.


Centea is nu een volle dochter van Landbouwkrediet. Er zal zo snel mogelijk werk worden gemaakt van de migratie en de integratie van de twee entiteiten. Ondertussen zullen de twee banken afzonderlijk en onder eigen merknaam blijven bestaan.


Om de integratie zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, zullen Centea en Landbouwkrediet voortaan geleid worden door de bestaande leden van de directiecomités van de twee afzonderlijke banken. 


De nieuwe Directiecomités voor Centea en Landbouwkrediet zijn samengesteld uit de volgende leden:
Luc Versele, CEO
Rik Duyck,
Marc Haelemeersch,
Patrick Lewahert,
Tom Olinger,
Paul Phillips


In onderling overleg met het management van de KBC-Groep en met Landbouwkrediet heeft Paul D’Haeyer, voormalig CEO van Centea, ervoor geopteerd om zijn loopbaan verder te zetten bij KBC. Hij zal er de functie van directeur Corporate Banking België bekleden.


De nieuwe Raden van Bestuur van Landbouwkrediet en Centea zijn samengesteld uit de volgende leden:
Alain Diéval (Voorzitter), Thierry Aubertin, Philippe de Cibeins, Jean-Pierre Dubois, Rik Duyck, Fernand George, Marc Haelemeersch, Yvan Hayez, Gabriel Hollander, Robert Joly, Jean-Pierre Laporte, Patrick Lewahert, Tom Olinger, Bernard Pacory, Yves Panneels, Paul Phillips, Hendrik Vandamme, Luc Versele, Freddy Willockx.


Kerncijfers van Landbouwkrediet en Centea samen:
Aantal klanten: > 1.000.000
Aantal medewerkers: > 1.000
Aantal agentschappen: 900
Balanstotaal: > 21 miljard euro

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent