Meer nieuws

Dubbele winst voor Sven Nys

28 november 2011

Dubbele winst voor Sven Nys

26-11: Voor de tweede dag op rij vloerde Sven Kevin Pauwels in een prangende sprint, maar de spurtzege in Gieten werd in tegenstelling tot die van Koksijde niet gecontesteerd.

27-11: Sven heeft de Superprestige veldrijden in het Nederlandse Gieten gewonnen. 

Zaterdag 26-11: Sven: "Het bloed stuwde door mijn aderen"

Voor de tweede dag op rij vloerde Sven Kevin Pauwels in een prangende sprint, maar de spurtzege in Gieten werd in tegenstelling tot die van Koksijde niet gecontesteerd. Lees de reactie van de tenoren.

"Ik dacht dat ik in mijn carrière alles al had meegemaakt, maar plots stond ik zaterdag in Koksijde nog maar eens in het oog van de storm", reageerde Svenzondag na zijn zege in Gieten. "Uitgerekend 24 uur later volgt dan al een nieuwe spurt tegen Pauwels. Een spurt die ik echt op adrenaline gereden heb."

De Vlaams-Brabander had zaterdag, ook na een sprint tegen Pauwels, deDuinencross gewonnen maar kreeg toen flink wat kritiek omdat hij de deur dicht had gedaan voor de Kempenaar. 

"Eerst wilde ik Pauwels de leiding opdringen voor we de weg opdraaiden. Als het geen cross voor een klassement geweest was, had ik zelfs Peeters laten terugkeren. Maar het ging om punten en dus was elk puntje meer dan Stybar welkom. Toen Kevin naast me kwam, stuwde het bloed door mijn aderen en heb ik hem af kunnen houden."

"Dit is meer dan een overwinning in de spurt, hier zat ook ander studiewerk achter. De eerste koershelft heb ik op griffo's gereden, waarmee ik meer schoof in de bochten maar ook meer snelheid kon maken en krachten kon sparen. Eens ik wisselde naar rhino's kwamen die krachten me goed van pas om te kunnen winnen."

"Ik doe natuurlijk een goede zaak in de Superprestige, maar het zal moeilijk blijven tegen mannen die ook geen steken laten vallen. Eerst ga ik echter wat uitrusten in Mallorca. Mijn twee ploegmaats en de kinesist gaan mee en dat wordt een ontspannende week", besloot Sven. 

Kevin Pauwels kon dan weer geen revanche nemen voor zijn tweede plaats van zaterdag. "Daarom ga ik een beetje met een slecht gevoel naar huis", reageerde de Kalmthoutenaar. "Maar ik onthoud ook dat ik zaterdag de beste was en dat Nys dat hier was." 

"Ik wilde het duel met Sven ten volle aangaan, maar zijn snelheid lag in de spurt te hoog en daar kon ik met de wind op kop niet tegen op. Ik wilde uit zijn wiel komen en daar slaagde ik ook in. Er was echter niets tegen te beginnen en dat had ik gezien zijn kracht tijdens de wedstrijd al gevreesd", aldus de renner van Sunweg-Revor.

Zaterdage 27-11: Sven klopt Pauwels opnieuw in de spurt

Sven heeft de Superprestige veldrijden in het Nederlandse Gieten gewonnen. Net als in Koksijde haalde hij in de spurt voor Kevin Pauwels.

Net als in de Wereldbekermanche van zaterdag in Koksijdewerd het in Gieten een tweestrijd tussen Kevin Pauwels enSven. Er kwam geen afscheiding en een spurt moest opnieuw voor de beslissing zorgen. Terwijl de spurt van zaterdag in Koksijde nog voor het nodige tumult had gezorgd, werd het zondag een zuivere sprint. Daarin haalde Sven het duidelijk voor Pauwels. 

Een sterke Rob Peeters kwam enkele seconden later als derde over de streep en neemt zo wat revanche voor zijn niet-selectie voor Koksijde.  Klaas Vantornout werd vierde, Tom Meeusendie de wedstrijd begon met materiaalpech werd vijfde. 

De Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar, die voor aanvang van de wedstrijd nog samen met Sven de leiding in het klassement deelde, kwam pas als zesde over de streep. Stybar doet een slechte zaak in het klassement.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent