Persbericht

Familie Borlée kiest voor langetermijnrelatie met Landbouwkrediet

15 september 2011

Familie Borlée kiest voor langetermijnrelatie met Landbouwkrediet

Landbouwkrediet en Centea organiseerden op vrijdag 9 september een Welcome Event voor de medewerkers van beide banken die een gezamenlijke toekomst tegemoet gaan. Bij die gelegenheid  werd ook een primeur aangekondigd: Kevin en Jonathan Borlée worden de nieuwe gezichten van de Groep Landbouwkrediet.

Landbouwkrediet is een langetermijnrelatie aangegaan met de familie Borlée voor wie dit partnership mooi past in de waarden die zij zelf uitdraagt.

Luc Versele, CEO Groep Landbouwkrediet: “Nu Centea en Landbouwkrediet de krachten bundelen en we samen een sterke, solide en veilige bank uitbouwen, zijn we op zoek gegaan naar personen en families die de waarden van onze bank op een natuurlijke wijze kunnen uitdragen. Met Sven Nys hebben we al een langetermijnrelatie en we waren dan ook bijzonder gecharmeerd dat Jacques Borlée liet weten ook met Landbouwkrediet-Centea in zee te willen gaan.
We hebben een eerste verkenningsontmoeting georganiseerd op donderdag 18 augustus in een hotel in Zaventem, heel vroeg in de morgen, juist voor het vertrek naar Daegu. We zaten onmiddellijk op dezelfde golflengte. Dan reeds is de basis gelegd van onze uiteindelijke overeenkomst.

We zijn bijzonder verheugd dat de familie Borlée haar naam wil koppelen aan Landbouwkrediet en Centea. Met Sven Nys hebben we al een sportvedette die de waarden van de coöperatieve bank Landbouwkrediet mooi vertolkt. Ook de familie Borlée vindt zich in het coöperatieve gedachtegoed van de bank: professionalisme, doorzettingsvermogen, eerlijkheid en openheid zijn waarden die hen op het lijf geschreven zijn.”

Jacques Borlée, vader en coach van Kevin, Jonathan en Olivia: “De samenwerking met de Groep Landbouwkrediet was voor ons een bewuste keuze; wij hebben gekozen voor een partnership met een bank op mensenmaat. Toen we het management van de Groep Landbouwkrediet voor het eerst ontmoetten, klikte het meteen. In de Groep Landbouwkrediet hebben wij inderdaad een partner gevonden die ons wil steunen in de verwezenlijking van onze dromen. De bank heeft een contract gesloten met de hele familie en ook dat vinden wij belangrijk: het familiale aspect is iets wat heel typisch is voor ons gezin, waar we allemaal met topsport bezig zijn. De Groep Landbouwkrediet heeft dat familiale aspect goed begrepen; ze is een bank waar de klant voorop staat, dat hebben we van meet af aan gevoeld.

 Kevin en Jonathan Borlée: “Vorige vrijdag werden wij tijdens een personeelsevent voorgesteld aan de medewerkers van Landbouwkrediet en Centea. De reacties waren super en het gaf ons een warm welkomstgevoel, het gevoel dat echt goed past bij de Groep Landbouwkrediet. Morgen lopen wij op de Memorial Van Damme, dit is een afsluiter van het seizoen, waar wij enorm naar uitkijken. Wij zijn fier op onze prestaties van het WK en vrijdag willen we nog eens alles geven en ons van onze mooiste kant tonen aan ons eigen publiek.”

Luc Versele: “Wij sponsoren de familie Borlée tot eind 2016, we zijn met hen dus een langetermijnrelatie aangegaan, zoals we dat ook doen met onze klanten. Het vertrouwen dat de familie Borlée in de Groep Landbouwkrediet stelt, bevestigt  ons in onze strategie. Wij willen ook in de toekomst een bank op mensenmaat zijn en een voorzichtig financieel beleid voeren.”

De komst van de familie Borlée zal de naambekendheid van de Groep Landbouwkrediet een nieuwe boost geven. Begin oktober wordt de eerste gezamenlijke campagne Landbouwkrediet-Centea gelanceerd, Sven Nys en de broers Borlée zullen hiervan het gezicht zijn.


 Over de Groep Landbouwkrediet

De Groep Landbouwkrediet is samengesteld uit vijf entiteiten: de coöperatieve bank Landbouwkrediet en haar vier dochters, Landbouwkrediet Verzekeringen, de nichebank Europabank, de onlinebank Keytrade Bank en Centea.

Landbouwkrediet is een solide bank die een ruim aanbod aan bancaire en verzekeringsproducten en -diensten aanbiedt.

De Groep Landbouwkrediet kan rekenen op de inzet van twee sterke aandeelhouders, de Belgische coöperatieve Kassen, Lanbokas en Agricaisse (50%), en het Franse Crédit Agricole (50%), met de Regionale Kassen Crédit Agricole Nord de France en Crédit Agricole Nord Est en Crédit Agricole SA, die Landbouwkrediet steunen in de realisatie van zijn ambities.

Groep Landbouwkrediet =

3.982 medewerkers, 900 agentschappen, 1.000.000 klanten, 145.000 coöperatoren.

www.landbouwkrediet.be
www.centea.be
www.europabank.be
www.keytradebank.com

Perscontact:

Isabelle D’haeninck, Verantwoordelijke Institutionele en Interne Communicatie, Groep Landbouwkrediet
Tel. + 32 (0) 2 558 72 75 of + 32 (0) 2 558 73 81
pers@landbouwkrediet.be

 

 

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent