Meer nieuws

Freddy Willockx wordt onafhankelijk bestuurder van Landbouwkrediet

15 december 2010

Freddy Willockx wordt onafhankelijk bestuurder van Landbouwkrediet

Freddy Willockx, minister van Staat, gewezen Staatssecretaris van Financiën, gewezen minister van Pensioenen en van de PTT en voormalig burgemeester van Sint-Niklaas, wordt onafhankelijk bestuurder in de Raad van Bestuur van Landbouwkrediet.

 Landbouwkrediet is vereerd dat zijn Raad van Bestuur vanaf morgen, 16 december, versterkt wordt met de komst van Freddy Willockx. De 63-jarige Freddy Willockx zal in de Raad van Bestuur en in het Auditcomité van Landbouwkrediet zetelen als onafhankelijk bestuurder.

Freddy Willockx: “Ik volg de financiële sector nog steeds op de voet. Landbouwkrediet heeft de laatste jaren een mooi parcours afgelegd, is een gezonde bank met gezonde ambities en is ongeschonden uit de financiële crisis gekomen. Het is een bank met een coöperatief karakter, die dicht bij de mensen staat. Ik stel graag mijn expertise ter beschikking om de Groep Landbouwkrediet te helpen verder evolueren.”

Luc Versele, CEO van Landbouwkrediet: “We zijn bijzonder tevreden dat een figuur als Freddy Willockx onze Raad van Bestuur wil versterken. Landbouwkrediet is reeds lang op zoek naar een geschikte onafhankelijke bestuurder en is ervan overtuigd dat Freddy Willockx met zijn profiel, zijn kennis en ervaring, de ideale persoon hiervoor is. Freddy Willockx is immers niet alleen een uitstekend econoom, hij heeft ook prima contacten in binnen- en buitenland en kent onze basissector heel goed. Hij was namelijk regeringscommissaris ten tijde van de dioxinecrisis, een crisis die hij snel en op een sociale manier hielp overwinnen. De komst van Freddy Willockx als onafhankelijk bestuurder bij Landbouwkrediet toont aan dat onze Groep steeds meer aanzien verwerft en als een interessante financiële speler wordt aanzien.”

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent