Persbericht

Klaar voor een nieuw spetterend veldritseizoen. Ploeg Landbouwkrediet wordt volgend jaar Crelan

13 september 2012

Klaar voor een nieuw spetterend veldritseizoen. Ploeg Landbouwkrediet wordt volgend jaar Crelan

Landbouwkrediet is intussen al 12 jaar als sponsor actief in de wielersport. Samen met zijn profrenners Sven Nys, Sven Vanthourenhout en Vincent Baestaens is de bank klaar voor het nieuwe veldritseizoen.

Engagement

Luc Versele, CEO Landbouwkrediet: " Landbouwkrediet en Centea fusioneren volgend jaar en de naam van de gefusioneerde bank wordt Crelan. De waarden van Landbouwkrediet blijven onveranderd en ook onze betrokkenheid bij het veldrijden. De naam van onze wielerploeg wordt vanaf 2013 eveneens Crelan. Het gekende logo wordt behouden, zij het enigszins gemoderniseerd. Met de start van het nieuwe veldritseizoen zijn we het vijfde jaar vertegenwoordigd in het crosspeloton. Als coöperatieve bank op mensenmaat voeren wij de waarden duurzaamheid, vertrouwen, solidariteit en nabijheid bij alles wat we doen hoog in het vaandel. Zo ook bij de sportsponsoring. Wij vinden het belangrijk om atleten te kunnen ondersteunen met wie we deze waarden gemeen hebben. Dat verklaart onze jarenlange samenwerking met Sven Nys en zijn entourage. Deze waarden vinden we ook bij de familie Borlée waarmee we sinds het najaar van 2011 een samenwerking hebben opgestart."

Ambities

Onze veldrijders Sven Nys, Sven Vanthourenhout en Vincent Baestaens hebben zich intussen klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. Samen met ploegleider Gérard Bulens en sportdirecteur offroad Jan Verstraeten hebben ze hun ambities en de kalender van het nieuwe seizoen voorgesteld tijdens een persconferentie op donderdag 13 september in de gebouwen van Landbouwkrediet in Anderlecht.

Sportdirecteur Jan Verstraeten: "We kunnen gerust stellen dat onze ploeg klaar is voor het nieuwe seizoen. Sven Nys is in topconditie. Ik ben ervan overtuigd dat de zware inspanningen die hij heeft geleverd voor zijn Olympisch programma niet in zijn nadeel zullen spelen. Zoals altijd gaat Sven voor de volle 100% voor zijn sport en heeft hij alles onder controle. Sven Vanthourenhout heeft zich voorbereid met een gewijzigd trainingsprogramma. Hij maakte veel progressie in de bostrainingen. Ik verwacht dan ook dat Sven Vanthourenhout het hele seizoen dicht bij de top zal aanleunen, net na de grote 3. Ook bij Vincent Baestaens is de voorbereiding goed verlopen tot de ongelukkige val. Vincent zal eind september starten. Van hem verwacht ik bevestiging en ook nog een stuk progressie."

De voorbereiding van de ploeg gaat trouwens nog verder, want maandag vertrekken de renners nog tot 28 september op stage in Mallorca.

Ook Sven Nys heeft zin in het nieuwe seizoen.

Sven Nys: "Mijn motivatie is nog altijd even sterk als bij het begin van mijn carrière. Ik heb uiteraard wel een bizarre zomer achter de rug. Doordat ik alles op de Olympische Spelen heb gezet, heb ik voor het tweede jaar op rij geen rust gehad. Ik weet dus niet goed wat ik van deze winter moet verwachten. Zal ik continu op een hoog niveau kunnen presteren of zal ik af te rekenen krijgen met ups & downs? We zien het wel en ik zal op tijd ingrijpen als mijn lichaam rust nodig heeft. Ik ben ook maar mens. Wel ga ik elke wedstrijd opnieuw voor het podium. Ik heb geen specifieke doelen vooropgesteld want veel zal uiteraard afhangen van mogelijke tegenslagen. Uiteraard blijven de kampioenschappen één van de hoofddoelen."

Volgens Gérard Bulens gaat Sven Nys het even goed doen als vorig seizoen.

Gerard Bulens:"Afgaande op het professionalisme van Sven heb ik er alle vertrouwen in. Ik heb vorig weekend in Parijs-Brussel gezien dat hij in uitstekende doen verkeert en nog steeds bijzonder gemotiveerd is."

Vorig jaar kreeg Sven Nys met Sven Vanthourenhout en Vincent Baestaens er twee ploegmaats bij en engageerde hij zich in de jeugdwerking van KDL Trans-Landbouwkrediet.

Sven Nys: "De wielerpiramide met Landbouwkrediet en KDL Trans betekent voor mij een extra motivatie. Ik hou ervan om met andere renners op stage te gaan en elkaar naar een hoger niveau te stuwen. Ik ben ervan overtuigd dat we sterker worden in groep. We kunnen veel van elkaar leren en ik ben zeker niet diegene die anderen de les spelt. Integendeel, ik sta open voor nieuwe ideeën. Jan verstraeten levert uitstekend werk, zowel voor de profs als voor de jeugd. Ik ben benieuwd om te zien of onze beloften een stap vooruit zullen zetten. Nu mijn Olympisch avontuur achter de rug is, ga ik mij daar intensiever mee bezighouden, te beginnen met de stage van volgende week. "

Tijdens de persconferentie maakte Sven Vanthourenhout tot slot bekend dat hij zijn lopend contract met één jaar heeft verlengd.

Sven Vanthourenhout: "Ik ben daar heel blij mee. Het is een blijk van wederzijds vertrouwen en respect. Ik wil vooral een meerwaarde betekenen voor de ploeg. Over mijn persoonlijke ambities doe ik geen grote uitspraken. Ik voel me momenteel heel goed en begin alvast met veel vertrouwen aan het nieuwe seizoen."

Crelan

Deze persconferentie komt er drie dagen nadat Landbouwkrediet en zijn dochter Centea aankondigden dat ze in april 2013 samensmelten tot de nieuwe bank: Crelan.

Landbouwkrediet viert dit jaar ook zijn vijfenzeventigste verjaardag. De geschiedenis van de Groep Landbouwkrediet gaat terug tot 1937 wanneer de Belgische Staat het Nationaal Instituut voor Landbouwkrediet (NILK) opricht. Deze kredietinstelling moest bijdragen tot de ontwikkeling van de landbouwsector via kredietverstrekking aan de land- en tuinbouwsector.

Nu, 75 jaar later, is de kredietinstelling uitgegroeid tot een solide en autonome financiële groep, met een coöperatieve verankering.

Trouw aan zijn beginselen heeft Landbouwkrediet een stevige reputatie opgebouwd als financieel expert voor de land- en tuinbouwsector. De jarenlange ervaring leidde tot een marktaandeel van 30% in deze sector.

Naast deze specialisatie biedt de groep ook een compleet aanbod van bank- en verzekeringsproducten aan voor de particulieren, de zelfstandigen en de ondernemingen.

Het laatste decennium kende Landbouwkrediet een sterke groei met de opname van Europabank en Keytrade Bank in de Groep Landbouwkrediet. Op 1 juli 2011 zette Landbouwkrediet de belangrijkste stap in zijn groeiproces met de overname van Centea. Meteen verdubbelden tot verdrievoudigden de belangrijkste cijfers van de bank.

Samen met Centea werkt Landbouwkrediet momenteel hard aan de integratie van beide banken tot een nieuwe bank die vanaf 4 april 2013 als Crelan in het straatbeeld zal verschijnen.

Bijlagen

Als bijlage vindt u de kalender van onze renners.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent