Persbericht

Landbouwkrediet zoekt 50 IT-talenten

23 mei 2011

Landbouwkrediet zoekt 50 IT-talenten

Begin maart heeft Landbouwkrediet een akkoord bereikt met KBC over de overname van Centea.  Door het samenvoegen van Centea en Landbouwkrediet zal een nieuwe, middelgrote bank ontstaan. In het kader van dit grote toekomstproject zoekt Landbouwkrediet 50 IT-talenten.

De acquisitie van Centea door Landbouwkrediet betekent een uitzonderlijke opportuniteit. Uit de samensmelting van Landbouwkrediet en Centea zal een nieuwe bank ontstaan met een balanstotaal van meer dan 20 miljard euro, waardoor Landbouwkrediet drie keer zo groot wordt als vandaag.

Toekomstproject

Na de closing zullen Landbouwkrediet en Centea geïntegreerd worden, dat betekent ook een integratie van de beide banken  op één enkel  IT-platform. Landbouwkrediet is reeds volop bezig met de voorbereiding van de IT-migratie en zoekt in dat kader nog 50 IT’ers. Zij komen terecht in een bank in volle expansie met een ambitieus toekomstproject, en met state-of-the-art technologie (Open systemen en een  moderne ontwikkelingsmethodologie).

Landbouwkrediet zoekt onder andere…

De bank is o.a. op zoek naar Java-programmeurs, analist-programmeurs, functionele analisten, systeemingenieurs,  architectuur- en security-specialisten…

Over de Groep Landbouwkrediet

De Groep Landbouwkrediet is samengesteld uit vier entiteiten die volledig complementair zijn: de coöperatieve bank Landbouwkrediet en haar drie dochters, Landbouwkrediet Verzekeringen, de nichebank Europabank en de onlinebank Keytrade Bank.

Landbouwkrediet is een solide bank die een ruim aanbod aan bancaire en verzekeringsproducten en -diensten aanbiedt.

De Groep Landbouwkrediet kan rekenen op de inzet van twee sterke aandeelhouders, de Belgische coöperatieve Kassen, Lanbokas en Agricaisse (50%), en het Franse Crédit Agricole, met de Regionale Kassen Crédit Agricole Nord de France en Crédit Agricole Nord Est en Crédit Agricole SA (50%), die Landbouwkrediet steunen in de realisatie van zijn ambities.

Groep Landbouwkrediet = 1.866 medewerkers, 301 agentschappen, 582.000 klanten, 145.000 coöperatoren.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent