Meer nieuws

Luc Versele, CEO Groep Landbouwkrediet, is verkozen tot ‘Banker of the year’

5 december 2011

Luc Versele, CEO Groep Landbouwkrediet, is verkozen tot ‘Banker of the year’

Het financiële vaktijdschrift ‘Banking & Finance’ heeft Luc Versele, CEO van de Groep Landbouwkrediet, verkozen tot de ‘Banker of the year 2011’.

De uitreiking van de Award vond plaats tijdens het grand gala van Banking & Finance op vrijdag 2 december in Brussel.  Een onafhankelijke jury onder leiding van Guido Raevoet, Chief Executive European Banking Federation kende de Banker of the year Award 2011 voor België en Luxemburg toe aan Luc Versele.

Het voorzichtige en doordachte beleid waarvoor Luc Versele staat en het opvallende groeiparcours van de Groep Landbouwkrediet onder zijn leiding, inspireerden de keuze van de juryleden. De titel is een erkenning voor het werk en de carrière van Luc Versele.

De motivatie van de jury luidde als volgt: “Het is voor het eerst dat we de Award van Banker of the Year toekennen, en dit naar aanleiding van de 10de editie van de ICT Innovation Award. We zijn begonnen in een moeilijk jaar. Voor de categorie België-Luxemburg gaat deze titel naar Luc Versele, CEO van de Groep Landbouwkrediet. We hebben ons hiervoor laten inspireren door de persoon van Luc Versele zelf. Met zijn voorzichtig en transparant beleid heeft hij Landbouwkrediet, als coöperatieve bank en als bank op mensenmaat gestaag laten groeien.”

De jury benadrukte ook het coöperatieve karakter van de bank, het mecenaatbeleid en het beleid van liefdadigheid, met als voorbeeld de deelname aan de Senegal Classic ten voordele van Vredeseilanden.

De jury besloot haar motivatie als volgt: “Last but not least was Luc Versele de motor achter de overname van Centea. In deze moeilijke context: il faut le faire ! Proficiat aan u en aan heel uw team !”

Luc Versele verwees in zijn dankwoord naar de financiële crisis. “Maar”, zo zei hij, “zelfs in deze moeilijke context moeten er toch bankiers zijn die verder durven kijken. De crisis heeft veel stuk gemaakt, maar zonder banken kan de economie niet draaien. De Groep Landbouwkrediet is een bank die niet denkt op korte termijn, maar steeds op lange termijn. Ons adagium is “de winst optimaliseren, niet maximaliseren”. En dat zullen we ook in de toekomst verder uitvoeren.”

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent