Persbericht

Veldritploeg rond Sven Nys ziet het nieuwe seizoen ambitieus tegemoet

5 oktober 2011

Veldritploeg rond Sven Nys ziet het nieuwe seizoen ambitieus tegemoet

Dit seizoen gaat het veldrijden echt van start op zondag 9 oktober met de cyclocross van Ruddervoorde, de openingscross van de Superprestige. Dé gelegenheid bij uitstek voor Landbouwkrediet om zijn professionele veldrijders en de nieuwe piramidale structuur van de ploeg met Sven Nys als leider voor te stellen.

Luc Versele, CEO van Landbouwkrediet, licht het project toe: «In februari laatstleden heeft Landbouwkrediet die als coöperatieve bank de duurzame relaties met de klant hoog in het vaandel draagt, zijn nieuw veldritproject onthuld: een duurzaam project voor de ondersteuning van jonge beloften. 

Tegelijk met de verlenging van het contract van Sven Nys tot maart 2014 hebben wij een toekomstproject rond Sven uitgewerkt, waarin hij zijn onschatbare ervaring en kennis ten dienste zal stellen van beloften en van jongeren, om op die manier hun talent nog verder te ontplooien. Hiervoor hebben we in het KDL Trans-team een ideale partner gevonden en in Jan Verstraeten een gedreven en ambitieuze sportdirecteur. Deze piramidale structuur moet aan de beste beloften de kans bieden om omgeven door de best mogelijke raadgevingen en in een familiaal kader te evolueren naar het prof-statuut.»

Concreet bestaat de kern van profs, specialisten van het veldrijden, uit Sven Nys, Sven Vanthourenhout en Vincent Baestaens, de eerste renner van het KDL-team die de overstap gemaakt heeft naar Landbouwkrediet Cycling Team.

Marc De Laet, CEO van KDL Trans: «Het langetermijnproject is gericht op de samenwerking tussen Landbouwkrediet Cycling Team en de junioren en beloften die de kleuren van KDL Trans en van Landbouwkrediet verdedigen. De aanwezigheid van profs in hun omgeving heeft tot doel om ze te harden en hen het voorbeeld te geven. Zij weten dat de top van de piramide niet het voorrecht is van iedereen, maar dat iedereen profiteert van dezelfde performante structuur.» 

Jan Verstraeten, sportdirecteur van deze rennerskern: «Zoals we in de veldrit van Neerpelt al hebben kunnen zien, zijn onze profrenners in vorm. Hun stage op Mallorca heeft hen veel deugd gedaan. Ook zien we dat het dagelijks contact van onze jongeren met profrenners tijdens dergelijke stage een positief effect heeft. Ook voor de profrenners was dit een positieve ervaring. Zij merken dat hun advies vruchten afwerpt. Zij nemen hun nieuwe rol van coach echt ter harte. Zowel uit fysiek als uit mentaal standpunt komt deze structuur de groepsgeest ten goede. In deze optiek zijn Landbouwkrediet en KDL Trans niet alleen sponsors maar echte partners.»

Sven Nys is er klaar voor: «Ik zie het seizoen met veel optimisme tegemoet. We gaan met een groep veldrijders de kleuren van Landbouwkrediet verdedigen. Dit jaar zou ik graag nog een klassement winnen en ik zou vόόr het einde van mijn carrière nog graag eens wereldkampioen worden. Ik blijf de lat voor mezelf dus hoog leggen, maar op de dagen waarop ik minder in vorm ben, hoop ik dat mijn teamgenoten de hoofdrol zullen spelen.

Ik ben zeer blij met mijn nieuwe uitdaging om mijn kennis en mijn ervaring door te geven aan deze groep jongeren en hen te helpen om door te stoten, en ik neem mijn rol dan ook ter harte. Het is fantastisch om ze vooruitgang te zien boeken.» 

Gérard Bulens: «Ik ben blij iemand als Jan Verstraeten te hebben die de sportieve verantwoordelijkheid neemt en waar ik volledig op kan vertrouwen. Als vroegere veldrijder weet hij dat het succes zowel afhangt van een professionele logistieke omkadering als van een performante fysieke en mentale coaching. Onze partners hebben dit goed begrepen en het succes zou niet op zich mogen laten wachten ! De renners hebben er zin in!»

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent