Persbericht

Wereldkampioen!

5 februari 2013

Wereldkampioen!

Zaterdag werd Sven Nys in het Amerikaanse Louisville voor de tweede maal wereldkampioen cyclocross bij de profs. Vanochtend landde Sven in Zaventem en stond hij tijdens een persconferentie de verzamelde pers te woord.

Luc Versele, CEO van Crelan, zag Sven vanop de eerste rij wereldkampioen worden. "Het was een schitterende wedstrijd zaterdag in Louisville. Het moment dat Sven als wereldkampioen over de lijn reed, is onvergetelijk. Uiteraard zijn we als sponsor enorm fier op Sven. Hij is de ideale ambassadeur voor onze bank. De naambekendheid van de bank steeg mede door de wielersponsoring en in het bijzonder sinds de komst van Sven Nys tot meer dan 80%. Als mens en als atleet draagt hij de waarden uit die wij als bank belangrijk vinden: professionaliteit, gedrevenheid, transparantie en het is een warme persoonlijkheid."

Sven heeft één van de mooiste weken uit zijn carrière achter de rug. "De sfeer in het Belgische kamp en in mijn directe entourage was schitterend. Ik weet wel dat ik zelf heb moeten rijden, maar een goede omkadering is zeer belangrijk; die titel is zeker ook voor hen." Dat hij net in de Verenigde Staten voor de tweede keer wereldkampioen is geworden, stemt Sven gelukkig. "Het was het ideale moment om daar een WK te organiseren. Het veldrijden leeft daar enorm, het is er een echte doesport. De toeschouwers zijn in het algemeen heel wat jonger dan bij ons en ze rijden vaak zelf cross. Dit was zeer belangrijk met het oog op de verdere internationalisering van het veldrijden", aldus Sven.

Nu wil de kersverse wereldkampioen even genieten van zijn trui. “Mijn zoon en vrouw terugzien, dat was een heel intens moment. Met hen deel je een heel jaar alle emoties, die wil je graag zo snel mogelijk terug bij je hebben. Wonder boven wonder voel ik me nog redelijk fris, na een nachtvlucht met weinig slaap. Maar misschien komt de klop straks als ik thuis ben. Ik heb via internet al gevolgd wat er zich in België momenteel afspeelt, maar ik wist niet precies wat ik moest verwachten. Ik zie wel wat er nog gebeurt en laat alles op me afkomen", verklaarde de tweevoudige wereldkampioen.

Veel tijd voor rust zal er niet zijn. Woensdag 6 februari komt Sven Nys aan de start van de Parkcross van Maldegem. Zaterdag 9 februari is het opnieuw alle hens aan dek in Lille voor de voorlaatste manche van de bpost bank trofee en op zondag volgt er nog de Superprestigemanche in Hoogstraten.

Een trotse sponsor

Landbouwkrediet is nu 5 jaar hoofdsponsor van Sven Nys. Een samenwerking die perfect verloopt en al tot heel wat mooie resultaten heeft geleid.

"Samen met Sven hebben we al heel wat mooie momenten beleefd. Zo won Sven al driemaal de Belgische titel en heel wat klassementen tijdens onze samenwerking. Maar nu vierden we voor de eerste maal samen de wereldtitel en dat dan nog in Amerika. Sven is niet langer alleen de keizer van Vlaanderen, België of Europa, maar nu ook van Amerika. Men vergelijkt hem hier in de USA al met de legendarische Michael Jordan”, aldus Luc Versele.

Fusie Landbouwkrediet en Centea

De overwinning van Sven komt ook op het ideale moment voor het fusieproject van Landbouwkrediet en Centea. Op 1 april smelten beide banken samen tot Crelan. Luc Versele: "De naam Crelan staat nu al op de wieleroutfit van Sven. Vanaf april zal hij ook nadrukkelijker in het straatbeeld verschijnen op onze bankkantoren. En vanaf morgen staat Crelan ook in het veld op de trui van de wereldkampioen. Wat kan je als sponsor nog meer wensen?"

Persbericht (pdf)

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent