Nieuws uit de landbouwsector

Flanders Golden Pig Award gaat naar M+Pigs

21 januari 2011

Flanders Golden Pig Award gaat naar M+Pigs

Gent - Op zaterdag 15 januari 2011 werd op de landbouwbeurs Agriflanders de titel van meest verdienstelijke en toekomstgerichte varkenshouder in Vlaanderen uitgereikt. De eer – en een geldprijs van 3.000 EUR – ging naar M+Pigs uit Lochristi. De cheque werd uitgereikt door Rik Duyck, Bestuurder-Directeur van Landbouwkrediet.

De Flanders Golden Pig Award is een tweejaarlijkse prijs die innovatieve en succesvolle varkensbedrijven in de bloemetjes zet. Een onafhankelijke professionele jury maakt haar keuze na het afleggen van een bezoek aan de genomineerde bedrijven.

Professioneel beleid
De winnaar van de tiende editie van de Award, die werd georganiseerd rond het thema 'Varkenshouder van de toekomst', was M+pigs uit Lochristi. De jury roemde de bedrijfsleiders Bart en Bénédicte Mouton-Dobbels voor hun professioneel beleid en duurzame bedrijfsvoering. Ook Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege stak de loftrompet over het Oost-Vlaamse bedrijf: “Het is opvallend hoe zwaar het winnende bedrijf heeft geïnvesteerd in ammoniakemissiearme huisvesting. Het gebruik van luchtwassers, ondiepe putten en speciaal aangepaste stalsystemen vragen zware financiële offers, maar zijn volgens mij de enige mogelijkheid om binnen een strenger wordende Europese regelgeving te blijven produceren.”

Landbouwkrediet op Agriflanders
Landbouwkrediet is sponsor van de Flanders Golden Pig Award en was ook dit jaar weer prominent aanwezig op Agriflanders. Een impressie:


De stand van Landbouwkrediet op Agriflanders 2011


Rik Duyck (Bestuurder-Directeur van Landbouwkrediet) overhandigt de cheque
t.w.v. 3.000 EUR aan de winnaars van de Golden Pig Award.


Vlnr: Jan Mijten (Landbouwleven), Herman De Croo, Jozef De Laporte (Landbouwkrediet),
Marc Botterman (Agriflanders) en Annie De Groote (Agriflanders).Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent