Meer nieuws

Phishing : laat u niet vangen

4 oktober 2017

Phishing : laat u niet vangen

Op 4 oktober heeft Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector, opnieuw een video gelanceerd om het publiek te sensibiliseren om oplettend te zijn voor phishing-praktijken.

Graag maken we u ook attent op een nieuwe phishing-test die beschikbaar is op www.safeonweb.be. in het kader van de nationale cyberveiligheid-bewustzijnscampagne rond phishing die uitgaat van het Belgisch centrum voor cyberveiligheid.

Phishing is een vorm van zwendel via e-mail die steeds vaker voorkomt. Het doel van de hackers is om uw persoonlijke gegevens te verkrijgen (bijv. uw gebruikersnaam, paswoord, of bankgegevens zoals uw rekeningnummer, de geheime code van uw bankkaart,...) om ze vervolgens op een frauduleuze manier te gebruiken.

Elke dag bedenken criminelen nieuwe listen waarbij ze gebruik maken van vaak overtuigende maar valse e-mails met de bedoeling om vertrouwelijke informatie te verkrijgen.

Tips

  • Uw bank zal u nooit vragen om uw bankkaart, uw digipass of enig ander toestel om online te bankieren per post op te sturen.
  • Uw bank zal u nooit vragen om uw geheime codes in te voeren op een website of ze op een andere manier vrij te geven.
  • Zorg ervoor dat uw pc beveiligd is met een anitvirus-programma en maak altijd gebruik van de meest actuele software.
  • Als u twijfels heeft tijdens het online bankieren of in verband met een e-mail of telefoonoproep in naam van Crelan, kunt u steeds contact opnemen via het mailadres phishing@crelan.be of met uw Crelan-agent.

Valse mail in naam van Crelan

Op dit ogenblik circuleert een phishing-mail in naam van Crelan waarin gevraagd wordt een nieuwe digipass aan te vragen via een link die u naar een valse website leidt.

Ga dus zeker niet op deze mail in.

Tekst valse mail.

Geachte relatie,

Als klant van Crelan zijn wij verplicht u op de hoogte te houden. Wij houden u hierbij op de hoogte van onze nieuwe digipass waarbij u gebruik maakt van onze laatste ontwikkelingen. In de brief die wij u meesturen met de digipass krijgt u verdere informatie vermeld over ons nieuwe product.

U ontvangt uw nieuwe digipass binnen 3 tot 6 werkdagen op uw domicilieadres. Heeft u na 10 oktober nog geen nieuwe digipass aangevraagd dan zijn wij genoodzaakt om uw huidige digipass te blokkeren.

Klik hier voor de aanvraagprocedure

Jean van Dalen
Crelan-Online
Afdeling personeelszaken

Meer info

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent