Meer nieuws

Nieuw bedrijfsgebouw voor Delphi Genetics

6 januari 2011

Nieuw bedrijfsgebouw voor Delphi Genetics

CHARLEROI – Delphi Genetics organiseerde op 14 december 2010 een feestelijke eerstesteenlegging van hun nieuw bedrijfsgebouw te Charleroi. Voor de financiering deed het bedrijf een beroep op Landbouwkrediet.

Op 14 december 2010 legden Cédric Szpirer (gedelegeerd bestuurder) en Philippe Gabant (business development Director), de twee wetenschappers die Delphi Genetics stichtten en nu beheren, in aanwezigheid van Waals minister Jean-Claude Marcourt, Jean-Louis Vanherweghem (Voorzitter van de ULB) en Pierre Rombaux (Directeur bij de Intercommunale voor het Beheer en de Uitvoering van Technische en Economische Studies) de eerste steen van een nieuw gebouw op het bedrijventerrein Aeropole aan de luchthaven van Charleroi.

Eerste steen
De eerste steen is gemaakt van een aardemonster van de sites van de universiteit en van de onderzoekscentra die aan de basis lagen van de patenten van Delphi Genetics. De laboratoria voor moleculaire biologie waren tot 1999 gevestigd in Sint-Genesius-Rode, maar verhuisden daarna naar de Aeropole te Charleroi.  “De eerstesteenlegging heeft niet alleen een symbolische waarde voor ons. Het is ook een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. We staan te trappelen om ons nieuw gebouw in gebruik te nemen en om via onderzoek en ontwikkeling nog beter aan de verwachtingen van onze cliënten te voldoen”, zegt Cédric Szpirer.

Financiering via Landbouwkrediet
Op 25 juni 2010 kondigde Delphi Genetics een investering van 3,5 miljoen euro aan in de site van Aeropole Charleroi voor de constructie van een gebouw en de bijhorende uitrusting. Voor de financiering deed het bedrijf een beroep op Landbouwkrediet waar het sinds 2009 cliënt is. Voor het grootste deel gebeurde dit via een investeringskrediet. Daarnaast ging het bedrijf ook een straight loan aan voor de prefinanciering van subsidies.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent