Print

Uw hypotheeklening loopt op zijn einde. Wat nu?

Uw hypotheek komt op eindvervaldag. Dat is alvast een financiële zorg minder. Maar meteen rijst er een nieuwe vraag: wat doet u met uw ruimere budget?

Verwen uzelf… en stel uw toekomst veilig!

Ongetwijfeld hebt u heel wat leuke ideeën om uw ruimere budget te besteden. Daarnaast blijft er nog ruimte over om te sparen of te beleggen. Maar hoe pakt u dat het beste aan? Hierna vindt u alvast enkele concrete tips. Spreek er over met uw Crelan-agent. Hij denkt graag met u mee.

Uw woonlening eindigt. Wat betekent dat voor uw portemonnee?

checkU kunt maandelijks wat meer opzij zetten.

Misschien wilt u maandelijks sparen voor later. Er zijn hiervoor verschillende oplossingen. Doet u bijvoorbeeld al aan pensioensparen, dan kunt u nog extra sparen via het zogenaamde “langetermijnsparen”, dat ook fiscaal aftrekbaar is. Er zijn ook niet-fiscale oplossingen, zoals systematisch beleggen via een beleggingscontract. Wij geven u graag meer uitleg over deze oplossingen.

checkUw profiel als belegger wijzigt.

Uw besteedbaar budget stijgt en daarmee ook uw houding tegenover beleggen, het rendement dat u verwacht, het risico dat u daarbij wilt nemen, en de termijn waarop u resultaat wilt zien.  

We houden met die gewijzigde omstandigheden rekening wanneer we u advies verstrekken over spaar- en beleggingsproducten. Kom daarom even langs in het Crelan-kantoor voor een update van uw beleggersprofiel. We bekijken dan meteen ook of uw portefeuillespreiding nog overeenstemt met uw huidige wensen en voorkeuren.

checkNiet vergeten: het fiscaal voordeel van de hypotheeklening stopt ook!

Samen met uw hypotheeklening stopt ook het fiscaal voordeel. Tenzij u opnieuw gaat lenen natuurlijk, bijvoorbeeld om uw woning te renoveren. Maar wist u dat u ook kunt genieten van belastingvermindering wanneer u leent voor de aankoop van een tweede eigendom? Denk aan:

  • een verblijf aan de kust om de vakanties door te brengen;
  • een studentenkamer kopen in plaats van ze te huren;
  • een appartement kopen om te verhuren.

Wij geven u graag meer uitleg over de voorwaarden.

checkGun uzelf een cadeau

Nu is een goed moment om langgekoesterde plannen te realiseren. Samen bekijken we hoe u die plannen best financiert: met eigen middelen, een lening, of een combinatie van beide. En we geven ook  graag advies over de bijhorende verzekeringen.

Maak een afspraak

U ziet het: er zijn heel wat goede redenen om langs te komen voor een vrijblijvend gesprek, nu uw woningkrediet op zijn einde loopt. Bel ons even op. Wij zijn benieuwd naar uw plannen.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent