Tentoonstelling

Chuck "Koor" Hargrove

A New World

18 februari 2011

Chuck "Koor" Hargrove

Tentoonstelling

Van 17/02/11 tot 20/05/11, van 10 tot 17u (elke werkdag).

Galerie Dupuis - Zetel Landbouwkrediet

S. Dupuislaan 251, 1070 Anderlecht

Koor, alias Charles Hargrove, is geboren in New York in 1963 en is een zuiver product van de South Bronx. Na zijn studies architectuur en grafische kunst lanceert hij zich in de Graffiti Art. Als “Graffiti writer en stichtend lid van de Graffiti connection is Koor een van de meest interessante vertegenwoordigers van zijn generatie van de “Tag art”. Hij hanteert de spuitbus zoals een dirigent het dirigeerstokje. Op zestienjarige leeftijd, na zijn overstap van muren op canvas, stelt hij tentoon bij Fashion Moda, de eerste galerie die zich interesseerde voor de artiesten van de Bronx. Daarna ging het richting East Village en de artistieke scène van Soho.

Vandaag werkt en woont Koor in België. Hij coördineert de uitvoering van zijn werken als de vertolking van een partituur.

Naar het evenbeeld van een orkestleider tegenover zijn musici maakt de artiest gebruik van schreeuwerige kleuren in verschillende tinten en verspreidt ze tot futuristische landschappen, in een ruimte-tijdcomplex waarvan hij de sleutel heeft. De macht, de wil en de kracht van de straal is een taal waarvan het oneirisme ontcijferd kan worden. Gezegd wordt dat bij Koor alles taal en communicatie, klank en symbool is.

Koor, geboren onder het sterrenbeeld van de Boogschutter, waagt zich in deze wazige sferen en hertekent het mythologisch wezen, half mens half paard. Als abstracte kalligraaf schetst hij futuristische wijken in aantrekkelijke kleuren.

Graag zouden we verloren lopen in deze dromerige constellaties die op een nieuwe big bang lijken te wachten om zich in beweging te zetten, een beweging die ongetwijfeld door de verbeelding van de toeschouwer in gang wordt gezet.

A New World

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent