Meer nieuws

Debetkaart geblokkeerd buiten Europa vanaf 17/01/2011

8 december 2010

Debetkaart geblokkeerd buiten Europa vanaf 17/01/2011

Landbouwkrediet sluit zich aan bij een initiatief van de Belgische banken om debetkaarthouders beter te beschermen. Debetkaarten worden vanaf 17 januari 2011 standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa zodat misbruik wordt voorkomen.

 Voor transacties met debetkaarten binnen Europa verandert er niets. Ook transacties met kredietkaarten buiten Europa blijven ongewijzigd mogelijk.

Skimming
De nieuwe maatregelen werden ontworpen om misbruik van debetkaarten ten gevolge van skimming te voorkomen. Bij skimming worden de gegevens op de magnetische piste van de kaart gekopieerd en gebruikt voor het aanmaken van valse kaarten. Die valse kaarten worden door de fraudeurs hoofdzakelijk misbruikt buiten Europa. De Belgische en Europese banken hebben immers massaal geïnvesteerd in veilige technologie. Transacties worden hier verwerkt op basis van de chip en niet meer op basis van de magnetische piste op de kaart. Buiten Europa daarentegen worden transacties nog vaak verwerkt op basis van de magnetische piste, die gemakkelijker kan worden gekopieerd en daardoor meer vatbaar is voor misbruik.

Vraag tijdig advies
Vanaf 17 januari 2011 zal de toegang tot de Maestro-diensten (geldopnemingen en betalingen in handelszaken) buiten Europa daarom standaard worden afgezet voor alle debetkaarten. Plant u een reis waardoor u zich op of na 17 januari 2011  buiten Europa bevindt en rekende u daarvoor op de diensten van uw debetkaart? Vraag tijdig advies aan uw agent of – als u cliënt bent van Landbouwkrediet Direct – aan ons Contact Center.

lijst van landen die in deze context tot Europa worden gerekend

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent