Meer nieuws

Een goede belegging vinden is geen kwestie van geluk.

28 mei 2015

Een goede belegging vinden is geen kwestie van geluk.

Stort u – net als vele landgenoten – nog steeds elke maand uw spaargeld op een spaarrekening? Dan weet u ongetwijfeld ook dat het rendement hiervan door de huidige marktomstandigheden bijzonder laag is. Hoog tijd dus om een deel van uw spaargeld te rentabiliseren via een Beleggingscontract.

Sparen, maar hoeveel?

Sparen doet u om een spaarreserve op te bouwen. Dit bedrag dient om onvoorziene gezinskosten soepel te kunnen opvangen. Hoe groot deze buffer moet zijn, hangt van uw persoonlijke situatie af. Maar als u een bedrag van 6 à 8 keer uw netto maandloon spaart, zit u volgens de meeste financiële experten wel safe. Meer oppotten verhoogt uw veiligheidsgevoel, maar is – vanuit het oogpunt van rendabiliteit – momenteel niet de verstandigste keuze.

Beleggingscontract 

Wilt u kiezen voor een potentieel hoger rendement, dan is het Beleggingscontract de ideale aanvulling voor uw spaarrekening. Via het Beleggingscontract investeert u immers systematisch (bijvoorbeeld maandelijks) hetzelfde bedrag in beleggingsfondsen. Deze strategie is gestoeld op een eenvoudig maar belangrijk beleggingsprincipe, nl. spreiding van uw vermogen.  Hierdoor kan uw spaargeld profiteren van de dynamiek van de financiële markten.

Meer weten over de strategie achter het Beleggingscontract? Surf naar Crelan-beleggingscontract of contacteer uw Crelan-kantoorhouder.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent