Persbericht

Landbouwkrediet Cycling Team met 24 renners klaar voor meer overwinningen

Landbouwkrediet ook in 2012 hoofdsponsor

22 februari 2011

Landbouwkrediet Cycling Team met 24 renners klaar voor meer overwinningen

Het veldritseizoen is nog niet helemaal weggespoeld of daar breekt het wegseizoen al aan. En Landbouwkrediet is er klaar voor: meer renners, nieuwe veelbelovende namen én enkele gevestigde waarden moeten ervoor zorgen dat Landbouwkrediet een succesvol nieuw seizoen tegemoet gaat.

Luc Versele, CEO Landbouwkrediet: “Landbouwkrediet is sinds 11 jaar hoofdsponsor van de wielerploeg Landbouwkrediet Cycling Team. De laatste jaren is Landbouwkrediet Cycling Team uitgegroeid tot een gerespecteerde ploeg in het peloton, met een sterke aanwezigheid en een grote visibiliteit. Heel wat binnenlandse topwedstrijden worden gekleurd door ontsnappingen van onze renners en ook in de finales zijn we vaak vertegenwoordigd met één of meerdere  belangrijke pionnen. We hebben een overeenkomst met Gérard Bulens tot 2011. Naast onze uitbouw van een veldritploeg hebben we beslist in het professionele wegcircuit er ook nog een jaar bij te doen. We blijven dus tot eind 2012 als hoofdsponsor verbonden aan de ploeg. Dit geeft Gérard Bulens de tijd een interessante nieuwe hoofdsponsor aan te trekken.”  

Gérard Bulens, manager van Landbouwkrediet Cycling Team, is een rot in het vak en begint aan zijn 23ste seizoen in de professionele wielersport. Toch zag hij de jongste jaren de evolutie niet altijd in positieve zin veranderen. “De invoering van het pro-tour-statuut is geen succes geworden. De mondialisering van de wielersport is er nog lang niet gekomen. De UCI wil dit seizoen een stap terugzetten en terug werken met een World Tour, waarin ploegen op hun sportieve waarde zouden worden beoordeeld. Maar het tegendeel blijkt opnieuw waar; geld blijft de doorslag geven en ploegen deinzen er niet voor terug om het dan al eens niet zo nauw te nemen met ethiek.

 De opleiding van jongeren is noodzakelijk om de toekomst van een bloeiende wielersport te verzekeren. Wij hebben die opleiding steeds hoog in het vaandel gedragen. Maar als er niet kan worden deelgenomen aan grote internationale wedstrijden komt die opleiding in het gedrang.”

Luc Versele: “Door de evolutie in het professionele wielrennen, met internationale ploegen die miljoenen euro’s veil hebben voor het aantrekken van elk aanstormend talent, wordt het voor de pro-continentale ploegen steeds moeilijker ook winnaars aan te trekken en speelt de eindstrijd zich steeds meer af tussen de megaploegen. Toch is Gérard Bulens er andermaal in geslaagd een sterke ploeg te smeden met een mix van jongeren, ervaren renners en speerpunten.”

Luc Versele en Gérard Bulens verwachten veel van Bert De Waele, die ongetwijfeld de kopman blijft. Ook de komst van Bobby Traksel schept hoge verwachtingen. Van de renners die verleden jaar ook deel uitmaakten van de ploeg is het uitkijken naar Frédéric Amorison, vorig jaar onze zegekampioen, en David Commeyne, terug bekend geworden door zijn knappe prestatie in Kuurne-Brussel-Kuurne. Natuurlijk hopen de ploegleiding en de bank dat ook de anderen het vertrouwen dat hen terug gegeven werd, niet zullen beschamen.

De ploeg 2011 is internationaler geworden, enerzijds om meer visibiliteit in de grotere wedstrijden te bereiken, anderzijds om ook mee te kunnen strijden in de massasprints door het aantrekken van jonge, beloftevolle sprinters.

De ploeg is ook uitgebreid. Maar liefst 24 renners zullen de kleuren van Landbouwkrediet verdedigen en krijgen de kans zich te tonen aan het grote publiek in alle belangrijke Belgische wedstrijden. Zo blijft Lanbouwkrediet trouw aan zijn doelstelling om jonge, beloftevolle renners te laten proeven van het professionele wielerleven en en om hen klaar te stomen voor een professionele carrière in een topploeg.

Luc Versele: “Reeds 11 jaar is Landbouwkrediet als hoofdsponsor aanwezig in het profpeloton. Net zoals in het bankwezen, hebben we de laatste jaren gediversifieerd en zijn we ook actief aanwezig in het veldrijden, het mountainbiken en op de piste. Met Sven Nys hebben we de absolute top in huis gehaald. Het is onze ambitie Sven in ideale omstandigheden binnen enkele jaren zijn veldritcarrière te laten afsluiten. Daarom hebben we beslist om onze veldritstructuur te professionaliseren en een echte veldritploeg uit te bouwen. Daarnaast werken we zeer graag mee aan het beloftevolle mountainbikeavontuur van Sven dat hem in staat moet stellen te schitteren op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Onze pas aangeworven belofte en uitstekende tijdrijder Jonathan Breyne ten slotte, behaalde recent de titel van Belgisch kampioen beloften in de discipline achter derny’s.

Niet alleen de renners, maar ook de mecaniciens, de omkadering en de ploegdirecteurs staan te popelen om het seizoen 2011 te kleuren met de tinten van Landbouwkrediet. Ik wens de hele ploeg alle succes toe, boeiende wedstrijden, mooie overwinningen en een teamspirit die de prestaties alleen maar ten goede komt. We zijn er klaar voor.” 

Technische fiche:

 

  • Nieuw: Vincent Baestaens (neo), Jonathan Breyne (neo), Edwig Cammaerts (neo), Joeri Stallaert (neo), Reinier Honig (Nl), Egidijus Juodvalskis (Lit), Aidis Kruopis (Lit), Matti Helminen (Fin), Bobbie Traksel (Nl), Sven Vanthourenhout.
  • Gebleven: Frédéric Amorison, Koen Barbé, Dirk Bellemakers (Nl), Davy Commeyne, Hans Dekkers (Nl), Bert De Waele, Sébastien Delfosse, Bart Dockx, Benjamin Gourgue, Sven Nys, Kevin Peeters, Baptiste Planckaert, Bert Scheirlinckx, Geert Verheyen.
  • Algemeen manager: Gérard Bulens.
  • Sportdirecteurs: Marco Saligari, Jozef De Bilde, Marcel Omloop, Jan Verstraeten
  • Hoofdsponsor: Landbouwkrediet Bank en Verzekeringen
  • Fietsen: Colnago
  • Onderdelen: Shimano
  • Website: www.landbouwkredietcyclingteam.be 

 

Meer info over het Landbouwkrediet Cycling team via algemeen manager Gérard Bulens (0475/93.23.20)

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent