Meer nieuws

Sven sprint naar zege in Asper-Gavere

22 november 2010

Sven sprint naar zege in Asper-Gavere

Sven heeft zijn leidersplaats in de Superprestige nog vergroot. Voor de zevende maal won hij de veldrit in Asper-Gavere. In de sprint versloeg hij Kevin Pauwels.

Klaas Vantornout ging als eerste het veld in tijdens de vierde manche van de Superprestige. Sven volgde hem met Bart Wellens en Zdenek Stybar op de voet. Opvallend: bij de eerste klim geraakten de vier zonder problemen al fietsend boven. De afgelopen jaren was dat niet denkbaar in Asper-Gavere, maar de wedstrijd lag er het droogst bij in jaren. Achter de leiders ging het wel mis, maar een valpartij in de achtergrond bracht geen grote averij met zich mee.

Wellens trok door, maar een kloofje slaan zat er niet in. Sterker nog, het was Niels Albert die als eerste na een één ronde over de streep kwam. Wellens haakte al snel af en Sven nam het initiatief over terwijl Kevin Pauwels ook mee voorin kwam rijden. 

Na 1/3 van de wedstrijd kreeg Klaas Vantorhout het moeilijk. Ook Stybar beperkte zich tot in het wiel zitten. Sven zag dat zijn concurrenten het moeilijk hadden en versnelde in ronde vier. De Belgische kampioen sloeg meteen een gat van 7-8 seconden. Albert beet op zijn tanden en kon de kloof met heel veel moeite en doorzettingsvermogen dichten. Het kostte Albert zoveel kracht dat hij voorin al snel werd afgelost door Pauwels. De man, die gisteren in Hasselt won, trok met Nys samen door. De twee reden Stybar in de vernieling.

Met nog twee ronden te gaan had het duo voorin 6 seconden voorsprong op Albert. Met het ingaan van de laatste ronde bleef dat gat status quo. Zo mochten Nys en Pauwels het onderling gaan uitvechten. Nys zette als eerste aan, maar Pauwels hield stand. De twee gingen samen naar de meet. Nys kwam als eerste de laatste bocht uit en zette onmiddellijk zijn sprint in. Pauwels probeerde uit zijn wiel te komen, maar strandde op 15 centimeter. Albert moest tevreden zijn met de derde plaats. Wellens en Stybar volgden al op ruime afstanden. Met nog vier manches van de Superprestige te gaan, telt Nys 56 punten. Dat zijn er vijf meer dan nummer twee Stybar. Albert klimt op naar derde plaats.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent