Persbericht

Toekomstproject Landbouwkrediet en Sven Nys: uitbouw veldritploeg in samenwerking met het KDL Team

10 februari 2011

Toekomstproject Landbouwkrediet en Sven Nys: uitbouw veldritploeg in samenwerking met het KDL Team

Vanaf volgend veldritseizoen zal Landbouwkrediet met een volwaardige veldritkern van start gaan. Zowel profs als beloften zullen deel uitmaken van het team. Voor de beloftenkern wordt een samenwerking gesloten met het KDL Team.

 Luc Versele, CEO Landbouwkrediet, licht het project toe: “Landbouwkrediet heeft in december van vorig jaar het contract van Sven Nys verlengd tot maart 2014. Maar tegelijk hebben we samen met Sven ook een toekomstproject uitgewerkt, waarin niet alleen de eenmansploeg Sven Nys zal uitgroeien tot een echte, volwaardige veldritploeg, maar Sven bovendien zijn onschatbare ervaring en kennis zal delen met beloften en jongeren en op die manier zal trachten om ook jong talent nog beter te maken.  Hiervoor hebben we met het KDL Team, die de laatste jaren een uitstekende jongerenwerking heeft opgezet, een ideale partner gevonden, en in Jan Verstraeten een gedreven en ambitieuze sportdirecteur.”

Concreet zal het project, naast een kern van profrenners, ook een groep beloften omvatten.  Bij de profs komt naast Sven Nys ook Sven Vanthourenhout de ploeg versterken. Daarnaast maakt Vincent Baestaens de overstap van het KDL-team naar Landbouwkrediet. Mogelijks komt er nog een vierde renner bij. De beloftenkern zal onder meer de broers Laurens, Diether en Hendrick Sweeck bevatten, maar zal in de loop van volgende week nog verder aangevuld worden.  Jan Verstraeten zal sportief directeur van deze kern veldrijders zijn en zal de sportieve verantwoordelijkheid dragen.

Sven Nys is verheugd met deze nieuwe stap. “Dit is inderdaad een nieuwe uitdaging. Tot op heden had ik geen echte ploeg rond mij. Dat is nu wel het geval. We gaan met een groep veldrijders de kleuren van Landbouwkrediet verdedigen. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van de jongeren in deze groep, maar ik waarschuw hen al: ik heb de lat voor mezelf altijd hoog gelegd.”

Jan Verstraeten stapt van de fiets dus recht in de volgwagen. “Ik ben blij dat ik deze kans krijg en wil Marc De Laet, CEO van KDL-Trans en Luc Versele, CEO van Landbouwkrediet, bedanken voor het vertrouwen. Ik ben super gemotiveerd om van dit project een succes te maken. Ik ben er zeker van dat we drie mooie seizoenen tegemoet gaan, waarin ook ik me moet bewijzen.”

Gérard Bulens: “Voor mij was het belangrijk om vertrouwen te hebben in de mensen die nieuw in onze ploeg komen. Het is een nieuwe stap in de evolutie van het team. Maar het is voor mij geen onbekende stap. Ik ben ooit begonnen in het veldrijden als ploegleider van onder meer Danny De Bie, Radomir Simunek en Paul Herijgers. Toch besef ik dat er intussen een grote evolutie is gebeurd. Daarom ben ik blij iemand als Jan Verstraeten te hebben die de sportieve verantwoordelijkheid neemt en waar ik volledig op kan vertrouwen.”

Een voorstelling van alle renners en van het programma is gepland in de maand mei.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent