Meer nieuws

Is uw wachtwoord veilig?

15 oktober 2015

Is uw wachtwoord veilig?

Veel Belgen gebruiken voor hun online accounts redelijk eenvoudige en korte wachtwoorden. Maar hoe langer een wachtwoord is, hoe veiliger. Daarom gebruikt u best een 'wachtzin'; een zinnetje dat u als wachtwoord gebruikt. Zo’n zinnetje is immers langer dan een gewoon wachtwoord, waardoor het veilig én makkelijk te onthouden is. Voeg in de zin nog hoofdletters, cijfers en leestekens toe en u heeft al een sterk wachtwoord. Kortom, kies niet ‘voetbal’ als wachtwoord, maar gebruik WeWordenKampioenIn2016’. Da’s veel veiliger.

Heeft u al een veilig wachtwoord of -zin? Of wenst u te checken of het wel echt veilig is? Surf dan naar: https://www.safeonweb.be, en lees de tips om uw veiligheid op het internet te optimaliseren.

Oktober is uitgeroepen tot de European Cyber Security Month. Allerlei publieke, private en academische organisaties voeren in die maand actie voor meer veiligheid op het internet. De campagne draait vooral rond het gebruik van een ‘wachtzin’ als beveiliging voor uw online accounts.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent