Meer nieuws

Effectenrekeningen van klanten ex-Kaupthing Bank Belgium vanaf nu vrijdag beschikbaar bij Landbouwkrediet

Persbericht

18 februari 2009

Effectenrekeningen van klanten ex-Kaupthing Bank Belgium vanaf nu vrijdag beschikbaar bij Landbouwkrediet

Op 16 januari kondigde de Groep Landbouwkrediet aan dat ze de 5.000 private bankingklanten en de 16.000 online klanten van de noodlijdende Kaupthing Bank Belgium zou overnemen.


Vandaag is het Landbouwkrediet verheugd te kunnen aankondigen dat alle klanten die effecten hadden bij Kaupthing Bank Belgium, vanaf vrijdag 20 februari de volledige beschikking zullen hebben over die effecten bij het Landbouwkrediet.

 

Luc Versele, CEO van Landbouwkrediet: "De closing vond plaats op 13 februari en nu reeds zijn wij erin geslaagd alle effectenrekeningen van de klanten van ex-Kaupthing Belgium over te zetten naar Landbouwkrediet-effectenrekeningen. Ik ben er fier op dat mijn medewerkers dit project op een zo korte tijd tot een goed einde hebben gebracht en ben ervan overtuigd dat de ex-Kaupthing-klanten bij ons een veilige en solide thuishaven zullen vinden."

 

De klanten die een effectenportefeuille bezaten bij Kaupthing Bank Belgium krijgen terug toegang tot hun effecten op een effectenrekening die het Landbouwkrediet voor hen geopend heeft.

  • Het Landbouwkrediet heeft voor alle klanten die effecten hadden bij Kaupthing Bank Belgium een effectenrekening geopend waarop de totaliteit van deze effecten getransfereerd zijn. Daarnaast heeft het Landbouwkrediet ook een zichtrekening geopend voor deze klanten, waarop de liquiditeiten, verbonden met deze effecten, gestort worden.
  • Naar alle nieuwe klanten die overkomen van Kaupthing Bank Belgium wordt vandaag een brief verstuurd met heldere en concrete informatie. Velen onder hen werden bovendien reeds telefonisch gecontacteerd voor een persoonlijk gesprek met een van de vermogensbeheerders van het Landbouwkrediet.

 

Om de continuïteit in de bestaande relaties met de ex-Kaupthing-klanten te verzekeren heeft het Landbouwkrediet zes vermogensbeheerders van Kaupthing Bank Belgium overgenomen en werd dus het departement Private Banking binnen het Landbouwkrediet versterkt. De ploeg Private Banking staat garant voor een grote knowhow en gepersonaliseerd advies. Het departement Private Banking van het Landbouwkrediet kan bovendien rekenen op de ondersteuning van Petercam, met wie de bank recent een samenwerkingsovereenkomst gesloten heeft.

 

Vanaf het ogenblik dat de liquiditeiten van Kaupthing Bank Luxembourg S.A. ter beschikking worden gesteld en onder voorbehoud van de goedkeuring van de bevoegde toezichthouders, wordt ook de tweede fase van dit project gefinaliseerd. Dit betekent dat de private bankingklanten van Kaupthing Bank Belgium dan toegang zullen krijgen tot hun liquiditeiten bij het Landbouwkrediet en de online klanten, de zogenaamde "Kaupthing Edge-klanten", bij Keytrade Bank, een dochter van het Landbouwkrediet.

 

Luc Versele: "Met deze operatie zijn we erin geslaagd een oplossing aan te reiken aan de onfortuinlijke klanten van Kaupthing Belgium. De overname van de Kaupthing-klanten in deze moeilijke tijden drukt tevens onze wil uit om verder te blijven groeien en ons te profileren als een waardig alternatief van de grote banken."

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent