Meer nieuws

Landbouwkrediet start tiende seizoen in het peloton als hoofdsponsor

Perscommuniqué

12 januari 2010

Landbouwkrediet start tiende seizoen in het peloton als hoofdsponsor

Het Landbouwkrediet viert dit jaar zijn 10-jarig hoofdsponsorschap van de Belgische pro-continentale ploeg van ploegleider Gérard Bulens. Van Landbouwkrediet-Tönissteiner over Landbouwkrediet-Colnago tot in 2010 Landbouwkrediet Cycling Team veranderde weliswaar de naam van de ploeg maar niet de leiding, de bezieling en het opzet van de sponsoring en het wielerproject. Getrouw aan de filosofie tracht de ploeg jaar na jaar een sterk team op de been te brengen, een ideale mix van ervaring en opkomend talent, en dat in een professionele, maar toch familiale omgeving.

 

Vandaag werd in Brussel de nieuwe wielerploeg van Landbouwkrediet voorgesteld. Blikvangers zijn dit jaar uiteraard opnieuw nationaal veldritkampioen Sven Nys, maar ook Bert De Waele die aan zijn 10de jaar bij ploegleider Gérard Bulens begint. Allicht een unicum in de Belgische wielerwereld. Bulens roemt zijn 2 boegbeelden vooral om hun beroepsernst en hun onberispelijk imago. “Renners die op alle vlakken een echt voorbeeld zijn en die voorbeeldfunctie ook uitdragen. Zo’n mannen kan je blindelings vertrouwen. Daar hoef je geen waakhond naast te zetten om te kijken of ze al dan niet getraind of gewerkt hebben.”

 

Het team Landbouwkrediet 2010 telt 21 renners. Dat zijn er 5 meer dan vorig seizoen. “Maar als je weet dat Filip Meirhaeghe vorig jaar maar een half jaar echt op de weg koerste en ook Rob Peeters amper in actie kwam, dan waren toen de meeste renners zeker van hun plaats in het team. Dit jaar wordt dat dus anders. Met uitzondering van Sven Nys, van wie het wegprogramma uiteraard in functie staat van zijn ambities op het veld en in het mountainbiken, hebben we 20 renners die op de weg hun brood willen verdienen. De plaatsen zullen dus duurder worden. Het aantal wedstrijden op de kalender is geslonken. Steeds meer organisatoren krijgen het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Het wordt dus voor iedereen werken om een mooi programma te kunnen afwerken.”

 

Bij de nieuwkomers is het uitkijken naar Steven Caethoven. De Oost-Vlaming kon na 2 jaar Franse loondienst opnieuw een plaats in een Belgisch team versieren. “Dit moet me toelaten om weer een programma te rijden dat me veel beter ligt. Ik kende mijn succesvolste periode in de Belgische wedstrijden.

 

Vlaamse klassiekers en semi-klassiekers zijn mijn terrein.” Davy Commeyne krijgt bij Gérard Bulens zijn tweede profkans en liet de voorbije winter op de mountainbike reeds zijn gedrevenheid blijken om die kans ook met beide handen te nemen. Met Hans Dekkers werd nog een snelle man aangetrokken die als Zeeuws-Vlaming ook heel vertrouwd is met de Vlaamse wedstrijden en daar met Steven Caethoven een ideale bondgenoot voor heeft. Ook Bart Dockx is nieuw in het team. Hij was de voorbije jaren steevast in een knechtenrol te zien, maar de Kempenaar kan in het team van Landbouwkrediet ook zijn eigen kans wagen. Naar goede gewoonte geven Landbouwkrediet en Gérard Bulens ook dit jaar aan jongeren de kans om zich op de profwegen te tonen: Tom Van den Haute en Baptiste Planckaert waren vorig jaar al stagiair en mogen het nu allemaal als “echte” profs beleven.

 

Luc Versele, CEO van het Landbouwkrediet, wees erop dat Landbouwkrediet Bank en Verzekeringen aan zijn 10de jaar als wielersponsor begint. “Veel banken kregen vorig jaar een stevige knauw, maar wij hebben de financiële tsunami vrijwel vlekkeloos doorstaan. Ons engagement in de wielersport is nooit in vraag gesteld. Meer nog, dankzij onder meer de inbreng van Sven Nys is onze naambekendheid er nog op vooruit gegaan en voelen we meer en meer via ons agentennetwerk de positieve respons van onze aanwezigheid in het peloton. Net zoals we in onze bancaire activiteiten het de grotere collega’s in onze branche niet te gemakkelijk willen maken, rekenen we ook dit jaar op onze wielrenners om elk op hun terrein voor aangename uitschieters te zorgen. Vrijwel al onze nieuwkomers willen zich elk voor zich om de één of andere reden opnieuw bewijzen of staan aan de drempel van een jonge loopbaan. De gretigheid die ik bij hen maar ook bij alle anderen al kon zien, doet me het beste verhopen voor de komende maanden. Het werk van de ploegleiding en de mensen achter de schermen was de voorbije weken en maanden niet min. Het is nu aan de renners om voor de successen te zorgen.”

 

TECHNISCHE FICHE:

Renners: Frédéric Amorison, Koen Barbé, Dirk Bellemakers, Jonathan Bertrand, David Boucher (Fr), Steven Caethoven, Davy Commeyne, Hans Dekkers (Nl), Sébastien Delfosse, Bert De Waele, Bart Dockx, Mathieu Drouilly (Fr), Benjamin Gourgue, Kevin Neirynck, Sven Nys, Kevin Peeters, Baptiste Planckaert, Martial Ricci Poggi (Fr), Bert Scheirlinckx, Tom Van den Haute, Geert Verheyen.

Algemeen manager: Gérard Bulens.

Sportdirecteurs: Marco Saligari, Jozef De Bilde, Claude Vancoillie.

Hoofdsponsor: Landbouwkrediet Bank en Verzekeringen

Co-Sponsors: Colnago, Cibel, Tönissteiner, ProJob / James Harvest, Intersanel.

Website: www.landbouwkredietcyclingteam.be

Meer info over het Landbouwkrediet Cycling team via algemeen manager Gérard Bulens (0475/93.23.20) of pr-manager Ivan Elegeert (0475/62.20.55).

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent