Persbericht

Landbouwkrediet innoveert in Direct Banking

2 november 2010

Landbouwkrediet innoveert in Direct Banking

Klant worden kan met E-ID, in vier muisklikken

Landbouwkrediet lanceert vandaag zijn onlineverkoopkanaal: Landbouwkrediet Direct.
Online klant worden bij de solide, coöperatieve bank Landbouwkrediet kan snel en veilig.

De coöperatieve bank Landbouwkrediet heeft de financiële crisis goed doorstaan. De bank kondigde op 15 oktober al aan dat ze lessen wou trekken uit de financiële crisis met de lancering van een innovatieve bevek, Crelan Fund EconoFuture. Vandaag lanceert de bank het tweede luik van haar antwoord op de crisis: een online-aanbod van betaal- en beleggingsproducten voor klanten die kiezen voor een veilige manier van direct banking bij een bank met een ongeschonden imago.

Vanaf vandaag, dinsdag 2 november, biedt Landbouwkrediet de mogelijkheid om online klant te worden. De bank biedt een onlinezichtrekening en twee onlineboekjes aan, én de mogelijkheid om in te tekenen op de maatschappelijke aandelen van de bank en de nieuwe bevek Crelan Fund EconoFuture.

Luc Versele, CEO Landbouwkrediet: “We willen niet alleen een modernere service bieden, nieuwe klantensegmenten aanboren, zoals jongeren en klanten in de grote steden, maar we richten ons ook tot beleggers die niet langer al hun geld in één en dezelfde mand willen houden, maar veilig willen spreiden. Landbouwkrediet geeft hierop een interessant antwoord. Vanaf 2 november kan men klant worden in 4 muisklikken en kan ingeschreven worden op een zichtrekening, 2 soorten spaarboekjes, maatschappelijke aandelen en ook op onze nieuwe bevek Crelan Fund EconoFuture. Ik ben er van overtuigd dat we met Landbouwkrediet Direct andermaal heel wat nieuwe klanten zullen mogen verwelkomen en warm maken voor onze eigen en succesvolle Landbouwkrediet-filosofie.”

Landbouwkrediet Direct is een complementair kanaal, naast het bestaande verkoopkanaal van zelfstandige agenten bij Landbouwkrediet.

DE ONLINE-AANVRAAG

Online klant worden kan vanaf vandaag in vier muisklikken, vanaf de vernieuwde site www.landbouwkrediet.be. Eenmaal alle gegevens ingevuld zijn, kan de klant bevestigen via de elektronische identiteitskaart, zo hoeft hij niets af te printen, niets op te sturen en hoeft hij ook de deur niet meer uit. Wie geen lezer heeft voor de elektronische identiteitskaart, heeft wel nog de mogelijkheid om de documenten af te printen en manueel te ondertekenen. Het nieuwe onlinekanaal is beknopt en efficiënt. Een aanvraag duurt gemiddeld 5 tot 10 minuten.

Rik Duyck, Bestuurder-Directeur van Landbouwkrediet: “Landbouwkrediet is de allereerste bank die de mogelijkheid biedt om de hele aanvraag om klant te worden van achter het scherm te regelen. Dankzij het gebruik van de elektronische identiteitskaart kan alles vlot en veilig geregeld worden.”

HET ONLINE-AANBOD

In een eerste fase biedt Landbouwkrediet Direct de mogelijkheid om een i Rekening en een
i Direct-boekje of een i Horizon-boekje te openen.

De i Rekening:

  • geen beheerskosten
  • gratis debetkaart (Bancontact, Maestro, Proton) voor de aanvrager en de eventuele mederekeninghouder
  •  bruto-creditrente tot 1,25%
  • de klant ontvangt 5 cent telkens hij elektronisch bankiert

Het i Direct-boekje:

  • 1,65% (basisrente op jaarbasis) + 0,40% (getrouwheidspremie op jaarbasis)*
  • Bedoeld voor wie een snelle opbrengst beoogt

Het i Horizon-boekje:

  •  0,75% (basisrente op jaarbasis) + 1,50% (getrouwheidspremie op jaarbasis)*
  • Bedoeld voor wie opteert voor een hoge opbrengst op een wat langere termijn

*rentevoeten geldig voor saldi tot 249.999,99 EUR


Het volledige tariefoverzicht van het i Direct- en het i Horizon-boekje vindt u op de vernieuwde website van Landbouwkrediet: www.landbouwkrediet.be.

Maatschappelijke aandelen:

Het is ook mogelijk om online in te schrijven op maatschappelijke aandelen van de coöperatieve bank Landbouwkrediet.

Crelan Fund EconoFuture:

Vanaf 2 november is het mogelijk om in te schrijven op Crelan Fund EconoFuture, de nieuwe bevek, die gelanceerd wordt door Landbouwkrediet en Geert Noels, en dat kan dus ook online. Crelan Fund EconoFuture heeft als doelstelling om de beleggers een aantrekkelijke groei op lange termijn te bieden, gecombineerd met een gematigd risico. Alle informatie hierover vindt u ook op www.landbouwkrediet.be.

Luc Versele, CEO Landbouwkrediet: “Wij willen met dit nieuwe kanaal vooral nieuwe klanten aantrekken, die vandaag misschien te ver van een Landbouwkrediet-agentschap wonen of gewoon liever alles online doen. Klanten die niet alleen kiezen voor het online-aanbod, maar ook voor een solide en betrouwbare bank, die een beleid voert dat gebaseerd is op transparantie en gezond verstand. Een online bankrelatie mag geen enkel risico inhouden en daarom is een betrouwbare financiële partner zo belangrijk. Uiteraard hebben wij ook een ploeg medewerkers in ons contactcenter die de onlineklanten graag verder helpen met persoonlijk advies en dienstverlening.”

OVER DE GROEP LANDBOUWKREDIET

De Groep Landbouwkrediet is samengesteld uit vier entiteiten die volledig complementair zijn: de coöperatieve bank Landbouwkrediet en haar drie dochters, Landbouwkrediet Verzekeringen, de nichebank Europabank en de onlinebank Keytrade Bank.
Landbouwkrediet is een solide bank die een ruim aanbod aan bancaire en verzekeringsproducten en -diensten aanbiedt.
De Groep Landbouwkrediet kan rekenen op de inzet van twee sterke aandeelhouders, de Belgische coöperatieve Kassen, Lanbokas en Agricaisse (50%), en het Franse Crédit Agricole, meer in het bijzonder de Regionale Kassen Crédit Agricole Nord de France en Crédit Agricole Nord Est (50%), die Landbouwkrediet steunen in de realisatie van zijn ambities.

Groep Landbouwkrediet =
1.830 medewerkers, 300 agentschappen, 570.000 klanten, 139.000 coöperatoren.
www.landbouwkrediet.be

Perscontact:
Isabelle D’haeninck, Verantwoordelijke Institutionele en Interne Communicatie
Groep Landbouwkrediet, Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel
Tel. + 32 (0) 2 558 72 75 of + 32 (0) 558 73 81
communicatie@landbouwkrediet.be

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent