Persbericht

Sven Nys stelt bij Landbouwkrediet zijn winterprogramma voor

16 september 2010

Sven Nys stelt bij Landbouwkrediet zijn winterprogramma voor

Zondag 19 september begint Sven Nys aan zijn winterprogramma. Tot eind februari 2011 wil hij aan 42 veldritten deelnemen. Een lange winter kondigt zich dus aan maar Nys heeft er meer dan ooit zin in. Dat liet hij vandaag weten bij de voorstelling van zijn veldritprogramma op de hoofdzetel van zijn hoofdsponsor en werkgever Landbouwkrediet.
 “42 wedstrijden lijkt misschien wel veel, maar ik heb het programma heel bewust opgesteld. Eerst en vooral heb je al 24 wedstrijden die meetellen voor de regelmatigheidscriteria. Daarnaast heb je het nationaal kampioenschap en het WK. De andere wedstrijden heb ik bewust uitgekozen. Ze vallen nooit daags voor een klassementswedstrijd, zodat ik ze altijd perfect kan inplannen. Maar dat aantal is echt wel het maximuum. Meer wedstrijden zullen er niet meer bij komen.”

MET EEN GOED GEVOEL NAAR DE WINTER

Sven voelt dat hij klaar is om met vertrouwen aan zijn winterseizoen te beginnen. “Ik heb de perfecte voorbereiding gehad. Ik werkte een beperkter mountainbikeprogramma af, maar dat liep zoals gepland. Op de kampioenschappen na. Het BK was al na een kwartier voorbij met een gebroken versnellingsapparaat. Op het WK was ik inderdaad niet goed. De jetlag bleek uiteindelijk toch niet verteerd. In tegenstelling tot vrijwel andere toppers was ik pas 6 dagen voordien afgereisd. De anderen waren er al minstens 10 dagen en reden vrijwel allemaal nog een wereldbekerwedstrijd op één week voor het WK. Maar ik laat me er niet door uit mijn lood slaan. Ik ga met een heel goed gevoel naar de winter.”
Sven Nys wil ook deze winter zijn naam alle eer aan doen. De Kannibaal van Baal wil op alle fronten meestrijden voor de hoofdprijzen. “Ik wil er inderdaad staan van begin oktober vanaf het begin van de klassementswedstrijden tot en met de finales. Natuurlijk zijn er crossen die ik absoluut wil winnen: de Koppenbergcross, Asper-Gavere en natuurlijk de cross in Baal. Dat zijn wedstrijden die me altijd bij zullen blijven en waar altijd toch iets magisch rond hangt. Daarnaast zijn er natuurlijk de kampioenschappen. Ik weet dat iedereen nu al aan Sankt-Wendel denkt. Maar zelf wil ik daar nog niet over piekeren. Het is nog heel ver weg. Iedereen zal me wel herinneren aan mijn vorige wereldtitel die ik daar behaalde. Maar dat is tegen dan toch alweer 6 jaar geleden. Je kan die twee periodes niet vergelijken.”

VEEL SPANNENDE CROSSEN

Over de tegenstand kan Sven zich nog geen echt idee vormen. “Ik heb mijn rechtstreekse rivalen de voorbije maanden niet veel aan het werk gezien. In een paar mountainbikewedstrijden reden Stybar, Wellens, Aernouts en De Knegt wel mee. Maar dat was in heel andere omstandigheden. Een waardemeter was dat allerminst. Het wordt uitkijken hoe Stybar als wereldkampioen met de druk om kan gaan. Die druk is alvast van de schouders van Niels Albert afgevallen, hij kan dus op een heel andere manier de koers gaan bekijken. Bart Wellens bewees eind vorig seizoen dat hij terug was en met Vanthourenhout en Vantornout ben je ook nooit klaar. Ik ben zeker dat we opnieuw heel veel spannende crossen gaan krijgen”, besloot Sven Nys.
Luc Versele, CEO Landbouwkrediet: “Wij hopen dat Sven het komende cross-seizoen in ideale omstandigheden kan afwerken en meestrijden voor alle klassementen en titels. Sven heeft vorig jaar bewezen zijn plaats aan de top van het veldrijden nog steeds meer dan waard te zijn en heeft de kleuren van het Landbouwkrediet met verve verdedigd.

Wij waren bijzonder tevreden met zijn zevende titel van kampioen van België en hopen dat hij ook in 2011 een titel kan veroveren. Het zou ook heel mooi zijn, niet alleen voor de statistieken, mocht Sven een 10de eindoverwinning in de Superprestige kunnen binnenhalen.”

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent