Een bal voor elk kind van onze rugbyschool!

Een van de eerste projecten die Crelan Foundation gesteund heeft in samenwerking met Sponsorise.me, was : “Een bal voor elk kind van onze rugby-school” van de Boitsfort Rugby Club. Dankzij onze steun heeft deze club 2.570 euro ingezameld.

Boitfort Rugby Club

De Boitsfort Rugby Club werd opgericht in 1970 en bevindt zich in het hartje van het Zoniënwoud. De club telt ongeveer 800 leden, waarvan 600 spelers en speelsters die verdeeld zijn over meer dan 20 ploegen van alle leeftijden.

 “Naast het promoten van de waarden van onze sport, vinden we het belangrijk om rugby toegankelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek. In tegenstelling tot bij voetbal, dat zowel in België als in de hele wereld zeer aanwezig is, hebben onze jonge rugbyenthousiastelingen niet vaak de kans om met een rugbybal te spelen buiten de twee trainingen elke week.” Boitsfort Rugby Club

Het doel van dit project is niet enkel bij te dragen tot de betere balvaardigheden van de kinderen die in de club zijn ingeschreven, maar de club wil hen ook verantwoordelijkheidszin bijbrengen door ieder van hen een bal toe te vertrouwen die ze moeten meenemen naar de training en achteraf weer naar huis.

Het ingezamelde bedrag heeft ervoor gezorgd dat de club 200 rugbyballen in maat 3 en maat 4 heeft kunnen kopen. Zo hebben alle kinderen van de ploegen U6 tot U12 een rugbybal gekregen.

Voor meer informatie over dit project kan je terecht op de pagina van de Boitsfort Rugby Club.