Onze waarden

Agence Crelan

Wij zijn een bank op mensenmaat, dat is ons handelskenmerk. Crelan wil haar klanten een gevoel van vertrouwen geven en doet dat door zich te baseren op vier waarden:

Verantwoord

Wij adviseren onze klanten correct en houden rekening met alle mogelijke risico’s. Ons doel is om samen met de klanten te zorgen voor blijvende gemoedsrust en levenskwaliteit.

Persoonlijk

We beschikken over een uitgebreid kantorennetwerk, waardoor er altijd wel een agentschap bij de klant in de buurt is. De klanten vinden er een vertrouwenspersoon om over hun geldzaken, hun gezin en hun loopbaan te praten. Dat alles gebeurt in een sfeer van vertrouwen en van persoon tot persoon.
 
 

Respectvol

We leggen onze financiële oplossingen duidelijk uit en halen de voor- en nadelen ervan aan. Zo kan de klant een keuze maken op basis van correcte en volledige informatie en in alle vertrouwen.
 

Verbonden

Crelan is altijd anders geweest dan de andere banken. We zijn heel nauw verbonden met de lokale omgeving, de gemeenschap en de economie. Naast de persoonlijke projecten van onze klanten financieren we ook initiatieven die de lokale economie ondersteunen. Wij zijn een 100% Belgische en 100% coöperatieve bank. Onze coöperanten delen dus in de winst, want ze zijn medeaandeelhouders. Ze hebben een goede relatie met de kantoorhouders, die als vertrouwenspersoon optreden. Het belang van de klanten en coöperanten komt dus altijd op de eerste plaats.
 

Crelan is anders dan de andere banken en wil dicht bij haar klanten staan. Zo is Crelan:

Een 100% Belgische bank
De enige aandeelhouders van Crelan zijn de Belgische coöperatieve kas, CrelanCo en de Federatie van de Kassen van het Landbouwkrediet. Dat maakt dat alle beslissingen in België worden genomen.

Een voorzichtige bank
We streven naar winstoptimalisatie door de gelden die klanten aan ons toevertrouwen opnieuw uit te lenen aan andere klanten, zonder onnodige risico’s uit winstbejag.

Een bank die u in vertrouwen kan nemen
We bieden de klanten transparante producten en gepersonaliseerd advies. Doordat de bankagenten in de buurt van de klanten wonen en werken, kunnen ze altijd paraat staan.

Een geëngageerde bank
Crelan engageert zich om traditioneel te bankieren en om de maatschappij te steunen via onder andere liefdadigheidsprojecten en sponsoring van bepaalde sportdisciplines.

Een bank met voordelen
Coöperanten van Crelan kunnen niet enkel een dividend verwerven, ze genieten ook van heel wat bancaire en niet-bancaire voordelen.