We zijn solidair met bestaande klant-ondernemers die lijden onder de energiecrisis

steunmaatregelen professionelen

De energiecrisis hakt er niet alleen sterk in bij gezinnen, maar ook bij ondernemers. Waar gezinnen per overheidsmaatregel betalingsuitstel kunnen vragen op hun woonkrediet, is er niets wettelijk voorzien voor ondernemers. Crelan kiest ervoor onze huidige klant-ondernemers over de winter te tillen via een uitzonderlijke energie-Pro-Line.

Om u als ondernemer door de koude wintermaanden te helpen gedurende de energiecrisis, biedt Crelan vanaf oktober een uitzonderlijke Pro-Line aan van 6 maal de stijging in uw voorschotfactuur in vergelijking met vorig jaar. Zo zit u deze winter alleszins niet in de kou en kan u uw productiviteit aanhouden.

De energie-Pro-Line is een tijdelijke kredietlijn van €12.500 tot €50.000 en wordt opgenomen voor een periode van 6 maanden. De energie-Pro-Line heeft geen vooraf vastgelegde terugbetalingstermijn, geen dossierkosten en heeft bovendien een zeer gunstige rentvoet (Euribor 6maand + 1%). Na de wintermaanden bekijken we in het kader van de energiecrisis en uw persoonlijke situatie hoe de schuld wordt afgelost.

Meer info over een standaard Pro-Line vindt u hier.

Let wel op, deze energie-Pro-Line heeft andere voorwaarden en modaliteiten dan de standaard Pro-Line. Vraag uw Crelan Bankagent naar de specifieke info.

De energie-Pro-Line is beschikbaar voor bestaande klant-ondernemers met een actieve professionele zichtrekening die voor de energiecrisis financieel gezond waren en een verschil in voorschotfactuur kunnen aantonen. U kan dit verschil aantonen a.d.h.v. een actuele voorschotfactuur en de corresponderende voorschotfactuur van het jaar voordien met betrekking tot gas, elektriciteit en/of stookolie. De energie-Pro-Line kan aangevraagd worden tussen 3/10/2022 en 31/12/2022 en u neemt het toegestaan bedrag onmiddellijk in zijn volledigheid en voor een periode van 6 maanden op.

Bekijk samen met uw bankagent alle opties om de winter te overbruggen.

Productfiche energie-Pro-Line (Download het bestand )