Samen zijn we sterker : de uitdaging van Nicolas

Nicolas

Samen zijn we sterker : de uitdaging van Nicolas

Met de hulp van Crelan Foundation gaat Nicolas een uitdaging van formaat aan met zijn deelname aan een triatlon voor mensen met een beperking. Hij heeft hiervoor €2685 ingezameld.

De 17-jarige Nicolas heeft een hersenbeschadiging opgelopen tijdens een hartoperatie toen hij amper 7 dagen oud was. Zijn moeder, Maryline, heeft de vereniging Back To Sport ontdekt, die mensen met een beperking terug wil doen sporten. In september zal Nicolas deelnemen aan SPICY 3, een triatlon rond de Lacs de l'Eau d'Heure.

« Ik wil deze sportieve uitdaging met hem aangaan om hem een boost voor zijn volwassen leven te geven. Ik  hoop dat hij dat zo autonoom mogelijk kan leiden. Ik denk dat de energie van ons team hem kan helpen zijn vertrouwen te herwinnen en hem kan  bewijzen dat hij capaciteiten en een kracht heeft waarvan hij zich nog niet bewust is. En dan aanmoedigingen en applaus horen zal hem enorm goed doen en hem trots maken. » Maryline, moeder van Nicolas.

De financiering zal worden gebruikt om de inschrijving voor de triatlon te betalen, evenals de aankoop van materiaal, de verplaatsingen naar de verschillende locaties, enz.
Alle spicy3 triatlon-inschrijvingsgelden gaan naar een vereniging die kinderen en tieners helpt. Het extra geld wordt gedoneerd aan de vereniging Back To Sport, die fietsen en ander materiaal aankoopt en ter beschikking stelt van haar leden tijdens trainingen of evenementen.

Lees meer over zijn ontroerend verhaal (lien : https://nl.ulule.com/le-challenge-de-nicolas/   )