Een gesmaakte algemene vergadering van CrelanCo

7 mei 2024
Assemblée générale

Op 25 april 2024 kwamen de coöperatieve aandeelhouders van CrelanCo samen voor hun jaarlijkse algemene vergadering. Ontdek hier het verslag van een geslaagde editie!

Donderdag 25 april 2024 kwam een ruime vertegenwoordiging coöperatieve aandeelhouders samen om deel te nemen aan de jaarlijkse algemene vergadering van CrelanCo. Naast de officiële onderwerpen in het statutaire gedeelte, kwamen diverse topics aan bod die onze coöperanten nauw aan het hart liggen.

CrelanCo aandeelhouders: een dividend van 4,25%

De algemene vergadering keurde de jaarrekening goed en besliste om een dividend van 4,25 % uit te keren aan haar 283.629 coöperatieve aandeelhouders. Op die manier laten we de klanten mee profiteren van de goede resultaten en de soliditeit van de groep.

CrelanCo Foundation: maatschappelijk engagement voor en door coöperanten

Via CrelanCo Foundation steunt de bank sociale en duurzame lokale projecten die door onze coöperanten worden voorgedragen of ondersteund. Tijdens de algemene vergadering werden de projecten voorgesteld die de CrelanCo Foundation kon steunen in 2023. Ook werd de nieuwe werking van de CrelanCo Foundation toegelicht waarbij coöperanten voortaan mee kunnen beslissen. Zo dragen we samen met onze coöperanten bij aan een inclusieve en duurzame samenleving.

CrelanCo en Crelan, daar wordt u beter van…

Extra aandacht ging naar het aanbod van CrelanCo aan haar coöperanten.  Ook de belangrijkste pijlers van het coöperatief engagement bij Crelan werden toegelicht:

  • het belang van nabijheid en lokale verankering;
  • het engagement en de participatie van onze coöperatieve aandeelhouders;
  • een reële bijdrage aan de Belgische economie voor gezinnen en ondernemingen.

Als afsluiting bracht gerenommeerd bedrijfseconoom en auteur Geert Noels enkele leerrijke inzichten over de kracht van loyaliteit en hoe dat samenhangt met coöperatief bankieren.

Kon u er niet bij zijn? Of wilt u het nog eens herbekijken?