Ontdek het jaarverslag 2023 van Crelan Groep

2 mei 2024
Jaarverslag 2023
De algemene vergadering van CrelanCo kwam donderdag 25 april 2024 samen op de hoofdzetel van Crelan in Anderlecht. Daar werd onder andere de jaarrekening goedgekeurd.

Enkele cijfers die in het oog springen:

  •  Crelan Groep tekent een uitstekend nettoresultaat van 207 miljoen euro op voor 2023, een stijging van 48,8 miljoen euro of 31% ten opzichte van 2022.
  •  De financiële structuur van Crelan Groep blijft zeer solide, met een hoge totale solvabiliteitsratio van 30,8%, ruim boven de wettelijke vereisten.
  • Commercieel gezien bereikte het totale bedrag aan leningen dat door Crelan Groep werd verstrekt 6,3 miljard euro en steeg de totale kredietportefeuille tot 49 miljard euro, ondanks de moeilijke marktomstandigheden voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

“Deze mooie resultaten zijn het resultaat van de dagelijkse inzet van onze agenten en medewerkers op het hoofdkantoor. Ze worden ook ondersteund door het vertrouwen van onze bijna 284.000 coöperatieve aandeelhouders en onze 1,8 miljoen klanten. Hartelijk dank aan hen.”
Philippe Voisin – CEO.

Het volledige jaarverslag 2023 – voor het eerst in de nieuwe merkidentiteit van Crelan - vindt u hieronder.

Naast dit jaarverslag, dat zich meer op de financiële resultaten richt, publiceert Crelan ook een duurzaamheidsverslag en een klimaatverslag.

De publicatie van deze drie verslagen maakt duidelijk hoe strategie, acties en ambities geïntegreerd worden in de organisatiestructuur en visie van de bank.

Ze vormen ook een belangrijke stap naar meer transparantie.