De Olympische Spelen van Parijs!

Crelan Foundation heeft, in samenwerking met het crowdfundingplatform Sponsorise.me, haar steun gegeven aan golfer Adem Wahbi voor zijn project « De Olympische Spelen van Parijs! ». Dankzij die steun heeft Adem 2.521 EUR kunnen ophalen.

Adem Wahbi

Sinds zijn geboorte lijdt Adem aan diplegia spastica infantilis, ook wel de ziekte (of syndroom) van Little genoemd. Dat is een vorm van kinderverlamming die gekenmerkt wordt door een spastische verlamming aan de benen bij jonge kinderen. Ondanks zijn fysieke beperking heeft Adem op Europees niveau al een opmerkelijke carrière opgebouwd. Adem werd ook geselecteerd om deel te nemen aan de Paralympische Spelen van Tokio in 2020. In 2024 zal hij deelnemen aan de Olympische Zomerspelen in Parijs (valide).

«Ja, ik ben ‘mindervalide’ sinds mijn geboorte. U denkt misschien: «Waarom moet hij het tegen valide spelers opnemen?» Mijn antwoord daarop is: «waarom niet?» Mijn handicap is wat jullie zien, maar ook wat mij gemaakt heeft tot wat ik ben. Doordat ik nooit ‘valide’ ben geweest, is mijn van manier van lopen en verplaatsen voor mij geen handicap, toch niet zoals jullie die zien. Ik neem het op tegen sterke ‘valide’ spelers en dat houdt mij niet tegen om zeer goede resultaten te bereiken. Tokyo 2020, Parijs 2024, en al die andere grote prijzen zullen zoveel makkelijker te winnen zijn wanneer jullie aan mijn zijde staan. » Adem Wahbi

Het opgehaalde geld zal dienen om te trainen.

Graag meer weten over dit project? Ga dan zeker een kijkje nemen op de webpagina van Adem Wahbi.