Het belang van een beleggingsdoel

  • Neen, het is geen goed idee om zomaar wat geld opzij te zetten. Met een helder plan voor ogen heb je meer kans dat je geld goed besteed wordt of meer opbrengt. Hoe scherper je doel, hoe groter je kans op succes. In deze video geef ik je alvast wat ideeën mee.

    Ilse De Koning, Crelan Lochristi

Beleggen is vooruit kijken

Wie een aantrekkelijk rendement zoekt, moet een klaar en duidelijk doel voor ogen hebben. Beleggen is nu eenmaal vooruitkijken. Sta om te beginnen voldoende stil bij de risico’s. Beleggen kan je flink wat opleveren, maar het risico is ook groter. Maak voor jezelf uit hoeveel risico je wenst te lopen. Je Crelan-agent waakt er sowieso over dat je goed geïnformeerd aan beleggen begint.

Hou het hoofd koel

Denk eraan dat de koersen niet altijd in stijgende lijn evolueren. Af en toe is een terugval mogelijk, hou daar als belegger rekening mee. Maak in zo’n geval bijvoorbeeld geen overhaaste beslissingen waar je later spijt van krijgt. Laat je hoofd niet te snel op hol brengen door koersschommelingen en hou je doel voor ogen.

Zorg voor een goede financiële hygiëne

Je job verliezen, een belangrijke erfenis, op pensioen gaan, een relatie die op de klippen loopt… Sommige gebeurtenissen zetten je leven op z’n kop. Die sleutelmomenten kunnen ook een financiële impact hebben. Zo kan je méér sparen als je hypotheek is afbetaald. Of ga je meer belang hechten aan kapitaalbehoud wanneer je pensioen in zicht komt. Het kan dus zeker geen kwaad om bij zulke belangrijke veranderingen na te gaan of je beleggingsdoelen nog realistisch, wenselijk en haalbaar zijn. Je Crelan-agent staat je daar graag in bij.

Contacteer ons

Wil je weten of beleggen iets voor jou is? Of heb je andere vragen over je geld? Ga gerust langs in je Crelan-kantoor.

Contacteer je agent online