Webinar

Geert Noels

Webinar ‘Overleeft jouw portefeuille de coronacrisis?’

Het leven wordt steeds duurder en de spaarboekjes brengen amper iets op. Wie op zoek gaat naar alternatieven voor sparen, komt al snel uit bij beleggen. Is dat nu dé manier om onze koopkracht te beschermen tegen inflatie?

Tijdens ons webinar van woensdag 20 oktober, ging Crelan-beleggingsexpert Bart Abeloos hierover in gesprek met econoom Geert Noels.

Kon jij het webinar niet volgen? Geen probleem. Nog tot 31 december 2021 kan je een opname van dit online beleggingsevent bekijken.

Welke thema’s kwamen aan bod?

 • Is jouw spaargeld immuun voor corona?

  Sparen is altijd al iets vanzelfsprekends geweest: we zagen het als hét ultieme middel van een gezonde financiële huishouding. Vandaag liggen de kaarten echter enigszins anders. We merken het allemaal: alles wordt duurder, waardoor we minder kunnen kopen voor hetzelfde geld. De reden? De inflatie, die steeds grotere happen uit ons spaargeld neemt. Waar komt die hoge inflatie plots vandaan? Is er beterschap in zicht? En wat kun je doen als spaarder? 

 • Van de echte wereld naar de beurswereld: wie waagt de sprong?

  De coronacrisis heeft het voorbije anderhalf jaar voor een merkwaardig contrast gezorgd: terwijl onze maatschappij in lockdown ging, heerste er een feeststemming op de financiële markten. De wereld kwam tot stilstand, maar de beurskoersen scheerden hoge toppen. Hoe is dat mogelijk? Kan dat blijven duren? En is het nog niet te laat om de stap te wagen?

 • Kan beleggen het begin zijn van een betere wereld?

  Corona is nog lang niet verteerd, maar we weten nu al dat er nog crisissen op ons zullen afkomen: de klimaatcrisis, de vergrijzing, de technologische revolutie, … Als belegger kan je echter een deel van de oplossing zijn. Door duurzaam te beleggen schaar je je achter bedrijven die werk maken van een betere wereld en geef je hen de ruimte om te groeien. Zo streef je tegelijk een mooi rendement na én heb je een positieve impact op de uitdagingen die ons te wachten staan. 

Wie waren onze gasten?

 • Geert Noels

  Geert Noels is CEO en Hoofdeconoom van Econopolis, een onafhankelijke vermogensbeheerder en economisch adviesbureau. Regelmatig is hij te gast in economische tv- en radioprogramma's. In zijn boek Gigantisme brengt hij een pleidooi tegen bedrijven en organisaties die steeds groter en machtiger worden. 

 • Bart Abeloos

  Bart Abeloos, expert Beleggen bij Crelan, houdt zich vooral bezig met beleggingsstrategie en economie. Hij heeft een bijzondere interesse in de beleggingspsychologie en de manieren waarop ons brein onze financiële beslissingen beïnvloedt.