Visie op sponsoring

Crelan wil als coöperatieve bank op mensenmaat een maatschappelijke rol vervullen. Daarom willen we onze waarden niet enkel uitdragen in het dagelijks beleid, maar ook in ons beleid van sponsoring, mecenaat en liefdadigheid.

Crelan steunt niet alleen tal van sportdisciplines, maar ook goede doelen en projecten. Zo werd begin 2018 Crelan Foundation opgericht met als doel liefdadigheidsprojecten financieel te steunen.

Sport

Crelan vindt het steunen van sport belangrijk, want aan sport doen, draagt bij tot een goede gezondheid. Atleten kunnen een sport dichter bij de mensen brengen en het aanmoedigen van die atleten brengt de mensen dan weer onderling dichter bij elkaar. Sport vervult dus een belangrijke sociale rol. De sportdisciplines waar Crelan zich momenteel op toelegt zijn veldrijden, atletiek en basketbal.

Sanne CAnt

Veldrijden

Sinds 2000 is Crelan reeds actief als sponsor in het wielrennen, toen nog onder de naam Landbouwkrediet. De filosofie was steeds om jong Belgisch wielertalent de kans te geven om zich te ontplooien en hen in de ploeg te omringen door enkele gevestigde waarden.
Met de komst van Sven Nys in 2008 introduceerde de bank zich ook voor 100% in het veldrijden.
Sven bleef tot het einde van zijn actieve loopbaan bij de ploeg en behaalde in deze periode onder meer 4 Belgische en 1 Wereldtitel. Na het afscheid van Sven maakte Crelan bekend verder te gaan in het veldrijden als nieuwe sponsor van Wout van Aert, die vervolgens 3 Belgische en 3 wereldtitels won op 4 jaar tijd.
In september 2019 maakte Crelan bekend dat ze hoofdsponsor wordt van het dames veldritteam IKO-Crelan, met meervoudig wereldkampioene Sanne Cant als kopvrouw. Naast het ondersteunen van de Dames Elite engageert de bank zich eveneens in het opleidingstraject van de jeugdteams U17 en U19 zodat ook jong Belgisch veldrittalent alle kansen krijgt voor de toekomst.

Borlée

Atletiek

Ook in de atletiek is Crelan actief als sponsor. We zijn immers de Premium Partner van de familie Borlée, die tot de wereldtop behoort in hun discipline. Kevin, Jonathan en Dylan zijn altijd heel toegankelijk en open gebleven naar hun supporters toe. En dat is net wat ook Crelan zo belangrijk vindt, een gedreven en professionele dienstverlening aan haar klanten bieden in een gepersonaliseerde vertrouwensrelatie.

CATZ

Basketbal

Als coöperatieve en 100% Belgische bank steunt Crelan sinds mei 2019 ook onze nationale trots in het basketbal: de Belgian Cats en de Belgian Lions. Samen met de Belgische Basketfederatie wil Crelan verder bouwen aan de successen van de Cats & Lions. Crelan investeert ook in de toekomst en is de enige hoofdsponsor van de Young Belgian Cats & Lions (U20). De professionele ondersteuning van deze jonge Belgische talenten is hierbij van cruciaal belang.