Visie op sponsoring

Crelan wil als coöperatieve bank op mensenmaat een maatschappelijke rol vervullen. Daarom willen we onze waarden niet enkel uitdragen in het dagelijks beleid, maar ook in ons beleid van sponsoring, mecenaat en liefdadigheid.

Crelan steunt niet alleen tal van sportdisciplines, maar ook goede doelen en projecten. Zo werd begin 2018 Crelan Foundation opgericht met als doel liefdadigheidsprojecten financieel te steunen.

Sport

Crelan vindt het steunen van sport belangrijk, want aan sport doen, draagt bij tot een goede gezondheid. Atleten kunnen een sport dichter bij de mensen brengen en het aanmoedigen van die atleten brengt de mensen dan weer onderling dichter bij elkaar. Sport vervult dus een belangrijke sociale rol. De sportdisciplines waar Crelan zich momenteel op toelegt zijn atletiek en basketbal.

Atletiek

Ook in de atletiek is Crelan actief als sponsor. We zijn immers de Premium Partner van de familie Borlée, die tot de wereldtop behoort in hun discipline. Kevin, Jonathan, Dylan en Olivia zijn altijd heel toegankelijk en open gebleven naar hun supporters toe. En dat is net wat ook Crelan zo belangrijk vindt, een gedreven en professionele dienstverlening aan haar klanten bieden in een gepersonaliseerde vertrouwensrelatie. Daarnaast is Crelan dpartner van de Belgische Atletiekbond  en hoofdpartner van de Belgian Tornados (de 4x400 m estafetteploeg heren).

Basketbal

En daar blijft het niet bij. Ook in de basketbalwereld speelt Crelan een belangrijke rol als sponsor van Okapi Aalstar, een basketbalclub die de afgelopen jaren al zeer mooie prestaties heeft geleverd. Okapi Aalstar is een mooi voorbeeld van een club die als één grote familie aan elkaar hangt. En dat herkennen we natuurlijk ook bij Crelan, die ondanks haar groei ook steeds bleef vasthouden aan een persoonlijk en warm contact met de klanten. Nadat Crelan twee jaar deel uitmaakte van de ‘Big 4’ of de vier hoofdpartners van Okapi Aalstar, besloot de bank vanaf het seizoen 2016-2017 als enige hoofdsponsor op te treden. Sindsdien heet de club dan ook Crelan Okapi Aalstar.