Sparen en beleggen via levensverzekeringen

levensverzekering

Via uw Crelan-agentschap kunt u ook sparen en beleggen via levensverzekeringen van het type Tak 21 of Tak 23. Crelan werkt op vlak van verzekeringen samen met Allianz  Verzekeringen1.

Tak 21-spaarverzekering

Een Tak 21-levensverzekering, ook wel spaarverzekering genoemd, is een soepele vorm van sparen met een beperkt risico. Bij elke storting weet u precies hoeveel interesten u zult ontvangen (na kosten en belastingen). De vaste rente kan eventueel verhoogd worden met een niet-gegarandeerde winstdeelname die afhankelijk is van de bedrijfsresultaten van de verzekeraar en van de economische conjunctuur. Bovendien kan een Tak 21-Spaarverzekering u in het kader van pensioensparen of langetermijnsparen nog een extra belastingvoordeel opleveren.

Tak 23-beleggingsverzekering

Een Tak 23-levensverzekering wordt ook wel een beleggingsverzekering genoemd. Het is belegging waaraan meer risico verbonden is omdat het rendement verbonden is aan dat van een of meerdere beleggingsfondsen. De keuze van de fondsen gebeurt in overeenstemming met uw beleggersprofiel. Op termijn hebt u zo uitzicht op een hoger rendement, maar zonder garantie.

Tak 21 en Tak 23-verzekeringen combineren

Door Tak 21-spaarverzekeringen te combineren met Tak 23-beleggingsverzekeringen kunt u een heel persoonlijke beleggingsformule op maat samenstellen die precies beantwoordt aan uw behoeften. U kunt deze verzekeringen bovendien ook aanvullen met een overlijdensdekking en zo integreren in uw successieplanning.

  1. De informatie op deze webpagina is van conceptuele aard en vormt geen aanbod noch beleggingsadvies.