CrelanCo Foundation

CrelanCo Foundation0

De CrelanCo Foundation: sociaal engagement voor en door de coöperanten

Crelan is het resultaat van het engagement van meer dan 280.000 aandeelhouders-coöperanten die mede-eigenaars zijn van de bank.

Ze geloven in Crelan en hebben daarom belegd in coöperatieve aandelen van CrelanCo.

In ruil voor dat engagement heeft de bank de 'CrelanCo Foundation' opgericht, een initiatief dat financiële steun biedt aan verenigingen, goede doelen en maatschappelijk relevante en duurzame lokale projecten waarin onze coöperanten betrokken zijn als vrijwilliger.

 

De CrelanCo Foundation ondersteunt projecten die bijdragen
aan een van de volgende drie doelstellingen:

1. Een sociale & inclusieve maatschappij

Zich goed voelen en gewaardeerd worden zodat iedereen kan deel uitmaken van onze maatschappij op zijn, haar of hun manier. CrelanCo Foundation wil haar steentje bijdragen aan initiatieven die sociale en financiële inclusie stimuleren.

2. Een ecologische & duurzame maatschappij

Minder afval. Geen vervuiling. Een schone natuur. Dé uitdaging van de toekomst en daar willen wij aan bijdragen. Samen met u. Want misschien maakt uw lokaal project ook wel het verschil? Dan kan u alvast rekenen op de steun van CrelanCo Foundation.

3. Kennis & Ontwikkeling

Onderwijs is een basisrecht. En daar wil CrelanCo Foundation alles aan doen. Zorgt uw vereniging of project ervoor dat iedereen de kans krijgt om bij te leren, om zijn of haar sociale ontwikkeling te stimuleren, dan helpt CrelanCo Foundation u alvast op weg. Door kennis en opleiding ontwikkelen mensen niet alleen hun identiteit, maar ook hun plaats in de maatschappij.