Ons coöperatieve DNA

De structuur van de Crelan Groep

Crelan is een 100% Belgische bank die zich richt op de kerntaken van een bankier, namelijk de gelden die spaarders en beleggers haar toevertrouwen omzetten in kredieten voor Belgische particuliere gezinnen en ondernemers. Crelan haalt met andere woorden geen inkomsten uit speculatieve transacties of buitenlandse investeringen, maar ondersteunt ten volle de lokale initiatieven van haar klanten.

* De NV Crelan en de erkende coöperatieve vennootschap, de CV CrelanCo, vormen samen een federatie van kredietinstellingen, waarbij de NV Crelan de centrale instelling is. In overeenstemming met artikel 239 van de Wet van 25 april 2014 op het statuut van en het toezicht op de kredietinstellingen.

 

Structuur

Als coöperatieve bank is Crelan niet beursgenoteerd. Net als elke onderneming willen we groeien en meerwaarde creëren, maar we kunnen dat op eigen tempo doen. Onze winst gaat niet naar grote institutionele beleggers, maar delen we met onze coöperatieve aandeelhouders of herinvesteren we in de groei van onze bank.

Het beslissingscentrum van onze bankengroep ligt daarbij in België zelf, dicht bij de samenleving waarin we bankieren. Beslissingen worden steeds genomen vanuit een perspectief op lange termijn en vanuit een voorzichtige houding om de belangen van de bank, haar medewerkers, haar klanten en haar coöperatieve aandeelhouders veilig te stellen.

De CV CrelanCo bezit 100% van de aandelen en stemrechten in de NV Crelan.

3 dames

Een 100% Belgische bank met een coöperatieve filosofie

Crelan heeft een coöperatieve structuur, maar ook een coöperatieve filosofie die aan de grondslag ligt van de relatie met haar klanten. Als bank staan wij dichtbij onze klanten, dankzij ons lokaal verankerd netwerk van zelfstandige agenten. We werken in vertrouwen en kennen onze klanten bij naam, ook dat is coöperatief.

Coöperatief, dat betekent ook: een sociaal engagement en inzet voor onze samenleving. Dat doen we door onze steun te verlenen aan maatschappelijk relevante en duurzame projecten die onze samenleving beter maken. Via CrelanCo Foundation steunen we projecten in de domeinen van opleiding, ontwikkeling, duurzaamheid en een sociale en inclusieve maatschappij.

Het zijn de coöperanten van CrelanCo die beslissen welke projecten we steunen.

Wilt u ook uw steentje bijdragen tot een betere maatschappij? Lees alles over CrelanCo Foundation.

Dames bos

Een bank voor en door coöperanten

Dat ziet u ook aan de CrelanCo Deals.

Een coöperatieve bank heeft zo haar voordelen. Door samen te werken met onze verschillende partners, lokaal of iets groter, kunnen wij u kortingen aanbieden, begeleide uitstappen en restodeals bij meer dan 100 restaurants in België.

Al deze voordelen vindt u op ons digitaal platform www.crelancodeals.be waar u met uw persoonlijke coöperantencode kunt inloggen.

Ten slotte betrekken wij u als coöperant van CrelanCo bij onze initiatieven en nodigen wij u uit om deel te nemen.

Maak deel uit van onze community via CrelanCo Connect.

Zo kunt u mee lopen met de 20 km door Brussel en meteen ook het goede doel steunen. Maar ook voor fijnproevers en cultuurliefhebbers is er een breed gamma aan events.

Benieuwd naar meer?

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief via de mobile app of Mycrelan en blijf op de hoogte van al onze initiatieven.

Of ga langs bij uw Crelan-agent, u weet wel, die om de hoek.