Inrichting van de leefruimten van het gemeenschapshuis

Dankzij Crelan Foundation kan de vzw Emmaüs Liège de woonkamer van het gemeenschapshuis inrichten om er allerlei re-integratieactiviteiten te organiseren.
Aménagement des pièces de vie de la collectivité
De vzw Emmaüs Liège is een opvangcentrum voor 12 volwassen mannen met sociale, familiale, financiële of huisvestingsproblemen. De 12 bewoners worden dagelijks begeleid door opvoeders. De bedoeling is om de bewoners een familiewoning te bieden waarin zij vooruitgang kunnen boeken, hun projecten kunnen ontwikkelen en zo hun welzijn kunnen bevorderen. 
Om dit te bereiken wil Emmaüs Liège workshops of regelmatige activiteiten organiseren om de bewoners uit hun sociaal isolement te halen en hen opnieuw in de maatschappij te integreren, maar ook om hun autonomie aan te moedigen en hen meer verantwoordelijk te maken. 
Enkele ideeën voorgesteld door de vzw zijn: het voorbereiden van maaltijden, afvalvrije & recycling activiteiten, workshops rond opleiding/werkgelegenheid/gezonde voeding, een avondje film, gezelschapsspelen… 
Crelan Foundation financiert het meubilair van de woonkamer om de bewoners een gezellige plek te bieden tijdens hun activiteiten. Dit geld zal worden aangewend voor de aankoop van 2 sofa’s, 2 fauteuils, 2 boekenkasten, een salontafel, een tv-meubel en een kapstok.