Onze visie en strategie

Headquarter New 02

Een eigen nuchtere kijk op bankieren

Onze visie op bankieren kan je in volgende engagementen samenvatten: 

 • Nabij & beschikbaar, 
 • Nuchter & oprecht,
 • In vertrouwen,
 • Klantvriendelijk,
 • Professioneel.

Op zich zijn dat geen spectaculaire dingen, maar het zijn wel de zaken die er toe doen. En bovendien hebben we onze werking en strategie hierop volledig afgestemd.

Jouw bankier als goede buur

 • Bij Crelan vinden we dat een bankier als een goede buur moet aanvoelen. Iemand die dichtbij is en klaar staat wanneer je hem/haar nodig hebt. Je bent dan ook welkom in meer dan 460 Crelan-kantoren met enthousiaste medewerkers die je graag een advies op maat bezorgen. Deze persoonlijke aanpak, aangevuld met gebruiksvriendelijke digitale toepassingen, en binnenkort ook een customer care center, zorgen ervoor dat je jouw bankier altijd bij de hand hebt, 24/7.
 • De groep Crelan richt zich ook uitsluitend op de Belgische markt en is niet internationaal actief. Beslissingen worden in België genomen, afgestemd op de lokale situatie. Op die manier ondersteunen we voor de volle 100% de lokale economie en klanten.
 • Met Crelan Foundation steunen we maatschappelijk relevante projecten en verenigingen waarin onze coöperatieve aandeelhouders actief zijn. Want ook dat is nabij en beschikbaar.

Jouw bankier ‘pur sang’

 • Bankieren mag niet ingewikkeld zijn. Daarom houden we het in onze groep op onze kerntaak: spaar- en beleggingsgelden van klanten gebruiken om kredieten toe te staan aan klanten met een project voor ogen. 
 • Geen speculatieve transacties dus, maar een eenvoudig kwaliteitsvol productenaanbod voor betaalverrichtingen, sparen en beleggen, kredietverstrekking en verzekeringsformules.
 • Onze eigen producten vullen we daarbij aan met schadeverzekeringsformules van AXA Belgium, levensverzekeringen van Allianz en beleggingsformules van Econopolis Wealth Management en Amundi.

Jouw bankier in vertrouwen

Financiële zaken bespreek je graag in vertrouwen met een persoon die je kent en ook in het kantoor blijft. Daarom werken we met zelfstandige bankagenten die niet alleen de buurt écht kennen, maar er ook hun eigen onderneming uitbaten. Onze kantoren worden dan ook nog vaak van generatie op generatie overgedragen. Als dat geen continuïteit is.

Jouw bankier denkt in jouw belang

Als bedrijf willen we vanzelfsprekend ook groeien en winst maken om te kunnen investeren in de verdere dienstverlening. Maar bij Groep Crelan doen we dat steeds met het belang van de klant voor ogen. Beslissingen die we nemen moeten dus een meerwaarde creëren voor onze klanten en de maatschappij waarin we actief zijn.
Dat kunnen we omdat onze bankagenten in de buurt werken en wonen. Zij kennen jou als klant persoonlijk en niet als een dossiernummer.
 

Jouw bankier als specialist

 • Jou een persoonlijk advies op maat bezorgen waarmee je effectief resultaten boekt, dat is de essentie van onze taak. Bij Groep Crelan zetten we dan ook in op permanente vorming van onze medewerkers zodat ze jou een deskundig en correct advies kunnen bezorgen.
 • We geloven daarbij niet in de verkoop van producten, maar willen je graag totaaloplossingen voor jouw financiële behoeften bezorgen. Of je nu particulier of ondernemer bent.