La Motte aux Mégalithes

 La Motte aux Mégalithes

Dankzij een schenking van Crelan Foundation kan de Vereniging voor sport, cultuur en vrije tijd van Soignies La Motte aux Mégalithes verfraaien.

De Vereniging voor sport, cultuur en vrije tijd van Soignies heeft in 2006 een uiterst aangename site gecreëerd: La Motte aux Mégalithes. Dit project is het resultaat van een partnerschap tussen de vereniging en de Groupe de la Pierre Bleue Belge SA (Groep Belgische Blauwe Hardsteen).

De vzw investeert meer dan ooit in de verfraaiing en het onderhoud van de site maar ook in een bewegwijzering om de sterke punten van de site in de verf te zetten: curiosa en verwezenlijkingen (gereconstrueerde menhirs en dolmens, een reusachtige stalen dinosaurus, montages in blauwe steen, een boomgaard, een ecologische vijver, schapen van het Soay-ras, fauna, flora, enz.).

De vzw heeft een volière, een dertigtal nestkastjes, insectenhotels, voederhuisjes voor eekhoorns en andere schuilplaatsen voor dieren geïnstalleerd.

Met de schenking van Crelan Foundation wil de vzw de wandelpaden en de bewegwijzering verbeteren, de dieren verzorgen en hun habitat onderhouden. Er is ook een chalet ingericht voor het organiseren van natuurworkshops met een animator.