Sportsponsoring

Crelan beschouwt sport als een belangrijk onderdeel van een gezonde en evenwichtige levensstijl en als een factor van sociale cohesie die de mensen dichter bij elkaar brengt. Fairplay en teamspirit maken sport groots en zijn dan ook waarden die Crelan graag ondersteunt.

Crelan is sinds jaar en dag actief als sponsor van een aantal sportdisciplines

De bank kiest hierbij bewust voor disciplines waar er een grote interactie bestaat tussen de atleten en de supporters. De atleten die gesponsord worden, zijn professioneel met hun discipline bezig, gaan volop voor resultaat en staan tegelijkertijd dicht bij hun supporters. Het zijn waarden waar Crelan zich perfect in herkent.

Basketbal

Belgian Cats & Belgian Lions

Basketbal

Crelan steunt sinds 2019 onze nationale trots in het basketbal: de Belgian Lions en de Europees kampioen, de Belgian Cats.
Naast de klassieke 5x5 variant is Crelan een belangrijke partner in de moderne straatvariant: 3x3 basketbal.
Crelan investeert ook in de toekomst en is de enige hoofdsponsor van de Young Belgian Cats & Lions (U20). De professionele ondersteuning van jonge Belgische talenten is hierbij van cruciaal belang. Deze initiatieven onderstrepen dat Crelan zich op lange termijn engageert voor het Belgische basketbal.

Veldrijden

Crelan–Corendon

Veldrijden

Sinds 2000 is Crelan sponsor in het wielrennen, toen nog onder de naam Landbouwkrediet en sinds september 2023 als hoofdsponsor van het veldritteam Crelan–Corendon. Binnen dit team is plaats voor Belgische toptalenten (Joran Wyseure, Emiel Verstrynge, Xaydee Van Sinaey, Julie De Wilde,...) en voor gevestigde waardes als Laurens Sweeck en Sanne Cant.
Ook engageert Crelan zich in het opleidingstraject van de jeugdteams U23, zodat ook jong Belgisch veldrittalent alle kansen krijgt voor de toekomst.

Atletiek

Familie Borlée

Atletiek

Crelan is al sinds 2011 trouwe partner van de familie Borlée, die tot de wereldtop behoort in de 400m en de 4x400m.
Als merkambassadeurs voor Crelan zijn Kevin, Jonathan, Dylan gedurende hun hele carrière bijzonder toegankelijk en open gebleven naar hun supporters toe, en dat terwijl ze al 10 jaar aan de top van de internationale atletieksport staan.
En dat is net wat Crelan zo belangrijk vindt, een gedreven en professionele dienstverlening aan haar klanten bieden in een gepersonaliseerde vertrouwensrelatie.

Wielrennen

Alpecin-Deceuninck

Wielrennen

Na een afwezigheid van 4,5 jaar is Crelan sinds 2022 opnieuw aanwezig als sponsor binnen het wielerpeleton op de weg, als bancaire partner van het Belgisch World Tour team Alpecin-Deceuninck.
We waren dus meteen bevoorrechte getuigen van de successen van Jasper Philipsen op de Champs-élysées of van Mathieu van der Poel tijdens Milaan-Sanremo , het binnenhalen van de allereerste regenboogtrui in het gravelracen door Gianni Vermeersch, de overwinningen in het veldrijden met Mathieu van der Poel, Ceylin Alvarado en Puck Pieterse, ...