Uitbetaling dividend boekjaar 2019 – bericht voor coöperatieve aandeelhouders

22 februari 2021
Crelan

Op 15 februari 2021 kregen wij van de Nationale Bank de toestemming om een eerste deel van het dividend van de coöperatieve aandelen van CrelanCo voor het boekjaar 2019 uit te keren.

Op 1 maart 2021 wordt dus een eerste gedeeltelijk dividend van 1,36% op uw rekening overgeschreven. Dit is het hoogste dividend dat CrelanCo op dit ogenblik mag uitkeren. Betalingen van dividenden door kredietinstellingen blijven overal in Europa immers nog steeds onderworpen aan strikte regels die ervoor moeten zorgen dat deze instellingen ook tijdens een pandemie hun cruciale economische rol kunnen blijven spelen.

Voor een goed begrip: uiteindelijk zult u voor het boekjaar 2019 een totaal dividend van 3% ontvangen. Dit is namelijk het dividend dat door de Algemene Vergadering van aandeelhouders is goedgekeurd. Voor de uitbetaling van de resterende 1,64% moet nog wel gewacht worden op de verdere versoepeling van de richtlijnen. Hiervoor is op dit ogenblik 1 oktober 2021 de richtdatum.

We houden u graag op de hoogte via e-mail of via myCrelan. Vraag uw agent dus uw e-mailadres te registreren en/of een myCrelan-abonnement te openen, indien dit nog niet eerder is gebeurd.