Cycling for the smile of a child

20.000 EUR, dat is het bedrag dat Cycling for the smile of a child wil inzamelen ten voordele van een onderzoeksprogramma voor een snellere en betere diagnose van de verschillende vormen van kinderreuma in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen , en voor Villamax uit Hemiksem. Dit laatste biedt gezinnen met een zwaar ziek kind gratis een onbezorgde week vakantie aan. Het geld wordt ingezameld via de sponsoring van een fietstocht van Noord-Spanje naar Antwerpen. Crelan Foundation nam een deel van het in te zamelen bedrag voor zijn rekening.

Cycling for the smile of a child

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Shana, het dochtertje van Yves Vandeputte uit Brecht, op 4-jarige leeftijd overleed aan de onvoorziene complicaties van een vorm van kinderreuma. Als hulde besliste Yves om in 2019 een sponsortocht te organiseren: Cycling for the smile of a child. Van 19 tot 27 juli fietst hij samen met zijn broer in 9 etappes van Noord-Spanje naar Antwerpen, een tocht met daarin 19.000 hoogtemeters.

Via sponsoring wil hij EUR 20.000 inzamelen voor twee goede doelen: een onderzoeksprogramma van het UZA voor een snellere en betere diagnose van de verschillende vormen van kinderreuma, en Villamax uit Hemiksem, dat gezinnen met een zwaar ziek kind gratis een onbezorgde week vakantie aanbiedt.