Blog

blog comeback obligatie

Maakt de obligatie een comeback als vaste waarde?

Tot nu toe is 2022 een jaar om snel te vergeten voor beleggers. Extra opmerkelijk: niet alleen aandelen, maar ook traditioneel veilige havens zoals obligatiebeleggingen delen in de klappen. Terwijl ze vroeger uitstekende schokdempers waren in tijden van crisis, gingen ze nu mee ten onder. Komt daar weldra verandering in door de hogere rente?

Lees meer

Online shoppen? Met deze 5 tips hou je het veilig

Kerst en Nieuwjaar komen er weer aan, dus dat betekent ook: cadeautjestijd! Koop jij je eindejaarsgeschenken online? Dan hebben we enkele tips voor jou. Want hoe betaal je al die spullen op een veilige manier? En wat moet je doen als er toch iets misloopt?

Lees meer
Cooking_blog

Wordt de elektrische auto straks een thuisbatterij op vier wielen?

Wist je dat je kunt koken met een elektrische wagen? En dan bedoelen we niet op de motorkap, maar met de elektriciteit van de autobatterij. En da’s nog niet alles. Want met diezelfde batterij kun je stroompannes opvangen, zonnestroom opslaan en zelfs geld verdienen aan goedkoop opgeslagen elektriciteit.

Lees meer
Zonnepanelen_blog

Laat de zon op je dak: Crelan-klanten over hun zonnepanelen

Zonnepanelen zijn hét hot topic deze winter. Door de exploderende energieprijzen hebben meer mensen dan ooit plannen om zonnepanelen te laten plaatsen. Maar hoe begin je eraan? En waar moet je op letten? Crelan peilde bij drie klanten naar hun ervaringen.

Lees meer
SOS energie

SOS energie: zo bespaar je op verwarming, warm water en verlichting

De energiecrisis treft ons allemaal. Logisch dus dat we met z'n allen manieren zoeken om ons verbruik én onze factuur (enigszins) onder controle te houden. In 2021 ging voor een doorsnee gezin 60% van de energie naar verwarming, 15% naar warm water en 6% naar verlichting.

Lees meer
Webinar 1

Beleggen in tijden van crisis: belangrijkste lessen uit het webinar met Jonathan Holslag

Het nieuws staat bol van doemberichten over inflatie, dure energie, oorlog en dreiging uit China. Hoe navigeer je als belegger door die woelige wereld? En hoe hou je het hoofd koel? Professor Jonathan Holslag en chief economist bij Crelan Bart Abeloos gingen tijdens een webinar op zoek naar antwoorden. Dit zijn de belangrijkste lessen op een rij.

Lees meer

Op reis naar Italië met een elektrische auto: hemel of hel?

Met je elektrische auto Europa doorkruisen? Dat lijkt op het eerste gezicht geen pretje. Of wel? Erika en Sam getuigen over hun trip.

Lees meer

Beleggen in sneakers: slim of niet?

Sneakers? We zijn er dol op! Via de tweedehandsmarkt leveren sneakers soms tot € 10.000 op. Slimme belegging of niet? We zoeken het uit!

Lees meer

De hete zomer van 2022 op de beurs

De zomer = zorgeloos genieten? Niet op de beurs. De inflatie, recessie en gastekorten zorgden voor onrust. Maar er was ook positief nieuws.

Lees meer

Zoveel kost een autovakantie in 2022

Heel wat Belgen trekken er tijdens de zomer met de wagen op uit. Maar wat doet een autovakantie met je portemonnee? Wij deden de test met 3 bestemmingen!

Lees meer

Een stand van (beurs)zaken: na de inflatie een recessie?

De sfeer op de beurs is vandaag helemaal omgeslagen. Wat is er precies aan de hand? Volgt er na de inflatie een recessie? Een overzicht!

Lees meer

Waarom ecologisch bouwen en isoleren vandaag een belangrijke meerwaarde heeft

Ecologisch bouwen en verbouwen: wat is het juist en waarom zou je het doen? En welke rol speelt isolatie hierin? Crelan praat met een specialist.

Lees meer