École alternative (de andere school)

Ecole alternative

Crelan Foundation steunt het project « Ecole alternative » van de vzw Ikigai école secondaire (Ikigai middelbare school uit Luik) door de aankoop van materiaal dat bestemd is voor de speciale opleiding van de leerlingen.

In september 2019 opende een alternatieve middelbare school gebaseerd op ‘het IKIGAI van de leerlingen’ haar deuren. Haar missie: het opleiden van studenten die nieuwsgierig zijn en die innovatief willen zijn. Daartoe biedt de vzw ‘Ikigai école secondaire’ de leerlingen de mogelijkheid om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en aan hun openheid naar de wereld om hen heen.

Deze school wil het onderwijs nieuw leven inblazen. De wereld is aan het veranderen en de uitdagingen van de huidige generaties zijn complex. Ze vereisen vaardigheden die niet altijd aan bod komen in de traditionele scholen.

De traditionele structuren zijn niet meer geschikt voor sommige studenten met een hoog potentieel. Het project van deze school richt zich op de behoeften van deze jongeren die op zoek zijn naar zinvolle invulling, maar waarvan de motivatie en het vertrouwen in onaangepaste (traditionele) structuren ondermijnd worden.

Deze school in Luik is de enige die de leerlingen een opdracht aanbiedt over het dagelijks welzijn en in transversale pedagogie (niet opgedeeld in cursussen/klassen).

Meer info op www.ikigai-ecolesecondaire.be