CrelanCo kent 3% dividend toe

3 mei 2021
Cover

Hoewel 2020 een moeilijk jaar voor ieder van ons was, wisten onze klanten de continuïteit van onze dienstverlening te waarderen.

Hierdoor kon Groep Crelan bijzonder sterke productieresultaten boeken in alle domeinen: betaalverkeer, sparen & beleggen, kredieten en verzekeringen.

De coronapandemie en de lage marktrente hadden wel een impact op het resultaat van Groep Crelan. Toch kan uw bank met 49,41 miljoen euro nog steeds een behoorlijk resultaat neerzetten.

De Algemene Vergadering bekrachtigde dan ook het voorstel van de Raad van Bestuur om voor het vierde jaar op rij een bruto dividend van 3% toe te kennen aan haar coöperatieve aandeelhouders.

 “Mede dankzij het vertrouwen van onze 275.000 coöperatieve aandeelhouders is Crelan uitgegroeid tot de bankengroep die ze vandaag is. Wij vinden het belangrijk om dat engagement te erkennen met gepersonaliseerde voordelen, met het ondersteunen van door coöperanten getrokken maatschappelijke projecten via Crelan Foundation en met een degelijk rendement op hun participatie.”

Philippe Voisin, CEO Crelan

Crelan zal dit dividend uitkeren aan de coöperatieve aandeelhouders zodra de financiële toezichthouders de geldende coronabeperkingen op dividenduitkeringen opheffen.

Meer info over de jaarresultaten en de duurzame aanpak van Crelan: