Curiokids

Curiokids

Curiokids krijgt een bedrag van Crelan Foundation voor de ontwikkeling van zijn website en om wetenschappelijke experimenten uit te voeren.

Als de wetenschap steeds meer jong en oud fascineert, dan komt dat omdat ze ons verwondert door de spectaculaire werken die de natuur of het creatieve genie van de mens voortbrengt. Van voedsel tot muziek en van geneeskunde tot smartphones, de wetenschap dringt door in elk aspect van ons leven en komt onze maatschappij ten goede. Voor veel mensen is de wetenschap echter nog steeds gesloten terrein en de kwaliteit van de overgebrachte informatie is vaak ongelijk. En voor het jonge publiek, dat altijd op zoek is naar kennis, is het discours vaak niet aangepast aan hun niveau van begrip.

Curiokids wil de wetenschap voor iedereen toegankelijk maken door het Belgisch cultureel erfgoed, zowel materieel als immaterieel, te promoten bij het grote publiek. De website van Curiokids biedt aan een uitgebreid Franstalig publiek een instructieve en ludieke inhoud op het gebied van wetenschap.

De teksten op de website zijn geschreven voor kinderen, maar ze zijn ook gericht op ouders, aangezien zij op zoek zijn naar betrouwbare en interessante inhoud om de interesse van hun kinderen op te wekken voor wetenschap en cultuur. Curiokids is gratis, wat alle kinderen dezelfde kans op toegang tot wetenschap en cultuur garandeert.

Meer info op www.curiokids.net