Nourrir Saint-Léger

Crelan Foundation steunt de eerste editie van het festival 'Nourrir Saint-Léger', dat mensen wil aanzetten om bewuster te eten.

festival Nourrir Saint-Léger

Na de coronacrisis, de zware overstromingen en een extreem hete zomer − met recordtemperaturen en de ene hittegolf na de andere − organiseerde een bewonersvereniging van de gemeente Saint-Léger de eerste editie van 'Nourrir Saint-Léger'. Dit festival vond plaats van 20 tot 27 mei 2023.

Het festival wil de inwoners van Saint-Léger bewust maken van landbouwmethodes en consumptiepatronen die meer gericht zijn op de natuur en de seizoenen. Ze focussen daarbij vooral op plaatselijke initiatieven die een systeem uitbouwen dat zorg draagt voor alles wat leeft, en die een oplossing zoeken voor de uitdagingen van deze tijd: de klimaatverandering, aanhoudende droogte, overstromingen en de impact van de coronapandemie.

Op het programma van dit festival: filmvoorstellingen, het toneelstuk 'Nourrir l'humanité, acte II' (De mens voeden, tweede bedrijf), een plaatselijke boerenmarkt, verschillende kookworkshops, een culinaire wandeling en workshops voor schoolkinderen.