Crelan sponsort voortaan Sanne Cant

03 september 2019
Sanne

Morgen lichten Sanne Cant en haar ploegmaats hun programma toe voor het nieuwe veldritseizoen tijdens de traditionele ploegvoorstelling voor de pers. Ook Crelan zal aanwezig zijn als nieuwe sponsor van het dames eliteteam IKO Crelan.

Na een kort intermezzo engageert Crelan zich dus opnieuw als sponsor in het veldrijden. Daarvoor sloot de bank een overeenkomst met de ploegmanagers Philip en Christoph Roodhooft.

Crelan verbindt zich tot 2022 en wordt tweede naamsponsor van het dames eliteteam IKO Crelan met Sanne Cant en haar ploegmaats Loes Sels en Karen Verhestraeten. Daarnaast houdt de overeenkomst ook een ondersteuning van de jeugdteams U17 en U19 in, waar Crelan tweede naamsponsor wordt bij de heren en eerste naamsponsor van een nieuw opgerichte jeugdploeg bij de dames met de naam Crelan IKO.

Crelan heeft al een lange traditie in sportsponsoring. In het wielrennen is de bank al sinds 2000 actief.

Luc Versele, voorzitter van de Raad van Bestuur van Crelan: “Twee elementen waren van doorslaggevend belang in onze beslissing. Met Sanne Cant ondersteunen we een onbetwistbare topper, een meervoudige Belgische, Europese en wereldkampioene. Zij is op en top professioneel met haar sport bezig, heeft een voorbeeldfunctie voor de jeugd en zet de damescompetitie in de schijnwerpers. Daarnaast investeren we ook in de jeugdwerking met de U17 en U19. Kansen geven aan jonge sporters hebben we altijd al belangrijk gevonden en ook nu schenken we daar aandacht aan. Met de nieuwe jeugdploeg Crelan IKO willen we ook jonge rensters laten kennismaken met de ervaring van Sanne en het dameswielrennen mee verder helpen uitbouwen.

Crelan wil er samen met het ploegmanagement, de rensters en renners een mooi parcours van maken.

De sportsponsoring van de bank beperkt zich trouwens niet alleen tot grote projecten. Via Crelan Foundation helpt uw bank ook de droom te realiseren van amateursporters.

Meer info leest u in het persbericht.

  • Persbericht Sanne Cant (Download pdf)